Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
26. srpna 2022 v 8:23
Čas čtení 0:58

Tropické třicítky utnou silné bouřky, varují meteorologové

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Tropické třicítky utnou silné bouřky, varují meteorologové
Zdroj: Unsplash/Johannes Plenio

Od pátečního odpoledne až do noci na sobotu platí v celém Česku výstraha v souvislosti se silnými bouřkami.

V pátek pocítíme poslední záchvěvy léta. Zpočátku dne bude polojasno až skoro jasno, ale během odpoledne začne přibývat oblačnosti, přeháněk i bouřek. Český hydrometeorologický ústav v souvislosti se silnými bouřkami vydal výstrahu, která platí pro celé Česko, a to od pátečního odpoledne až do noci na sobotu.

25. srpna 2022 v 21:48 Čas čtení 0:47 Hnutí ANO vyvolá ve Sněmovně hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Hnutí ANO vyvolá ve Sněmovně hlasování o vyslovení nedůvěry vládě

V pátek bude polojasno až skoro jasno, s teplotami od 24 do 30 °C. V průběhu dne se však do Česka přesune studená fronta, která přinese nejen ochlazení, ale také oblačnost, přeháňky a bouřky. „Odpoledne a večer se mohou ojediněle vyskytovat silné bouřky, doprovázené zejména přívalovými srážkami kolem 40 mm a kroupami,“ komentují meteorologové.

Český hydrometeorologický ústav vydal v souvislosti se silnými bouřkami výstrahu. Nízký stupeň nebezpečí bude platit od pátečního odpoledne do noci na sobotu, a to po celém Česku. V zasažených oblastech může dojít i k vzestupům hladin řek a rozvodnění menších toků. 

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varuje ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse