Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
27. srpna 2022 15:29
Čas čtení 0:53

Turecká popová hvězda byla zatčena kvůli vtipu o náboženských školách

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Turecká popová hvězda byla zatčena kvůli vtipu o náboženských školách
Zdroj: Flickr/oguzmus/volně k použití

Populární zpěvačka během dubnového koncertu vtipkovala o tom, že náboženská škola zapříčinila „úchylku“ jednoho z členů kapely.

Turecká zpěvačka Gülşen Çolakoğlu byla zatčena kvůli vtipu o náboženských školách. Během svého dubnového koncertu prohlásila, že „úchylka“ jednoho z členů kapely je způsobena právě tím, že navštěvoval takovou školu. Zpěvačka byla v minulosti v Turecku kritizována také za své oblečení či podporu LGBTQ+ lidí, informují BBC a CNN.

26. srpna 2022 15:00 Čas čtení 2:44 Muse upozorňují na klimatickou krizi, blackbear píše dopis otci a Nicki Minaj vzpomíná. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne Muse upozorňují na klimatickou krizi, blackbear píše dopis otci a Nicki Minaj vzpomíná. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne

Gülşen Çolakoğlu byla zatčena a obviněna z podněcování k nenávisti. Důvodem je vtip o náboženských školách, který pronesla v dubnu tohoto roku. O členovi své kapely řekla, že za jeho „úchylku“ může právě přítomnost v náboženské škole. Přestože se jedná o starší komentář, na internetu se začal šířit teprve nedávno. Zpěvačka, které mnozí přezdívají turecká Madonna, byla v minulosti kritizována také za své oblečení či za podporu LGBTQ+ lidí.

Gülşen se krátce před svým zadržením za výrok omluvila na sociálních sítích a uvedla, že vtipem „bránila svobodu projevu“. 

Podle kritiků se zatčením zpěvačky snaží současný prezident Recep Tayyip Erdoğan upevnit svou podporu před volbami, které se budou konat v příštím roce. Případ nyní rozdělil zemi na dva tábory, kdy někteří její chování označují za „drzost“ a podle jiných je její zatčení nepřiměřené. 

„Gülşen se neobléká a nemluví tak, jak jí nařídila vláda,“ kritizuje zpěvaččino zatčení Harun Tekin, zpěvák rockové kapely Mor ve Ötesi. O tom, že Gülşen byla obviněna kvůli svému oblečení, přesvědčení a podpoře LGBTQ+, je přesvědčena i její právnička Feyza Altun.

Domů
Sdílet
Diskuse