Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2022 15:00
Čas čtení 2:44
Tereza Šnajdrová

Muse upozorňují na klimatickou krizi, blackbear píše dopis otci a Nicki Minaj vzpomíná. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne

Muse upozorňují na klimatickou krizi, blackbear píše dopis otci a Nicki Minaj vzpomíná. Poslechni si hudební novinky tohoto týdne
Zdroj: Columbia Records/volně k použití
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Poslechni si nová alba, která vyšla tento týden.

Vybrali jsme pro tebe pět desek, které tento týden spatřily světlo světa a rozhodně bys jejich poslech neměl*a vynechat. Americký zpěvák a producent blackbear ti přináší otevřenou zpověď, Muse bojují proti klimatickým změnám, rapperka Nicki Minaj se stejně jako Bastille ohlíží za svou kariérou a Dirty Heads v tobě probudí radost ze života.

Doporučeno
Českým ulicím chyběl G-Funk, tak jim jej dal. DANZ HUN tvoří klasiku, provozuje MHD a šíří pozitivní vibes Českým ulicím chyběl G-Funk, tak jim jej dal. DANZ HUN tvoří klasiku, provozuje MHD a šíří pozitivní vibes 24. srpna 2022 8:30

1. blackbear – in loving memory

Americký zpěvák a producent blackbear už několikrát ukázal, že nemá problémy s kombinováním rapu, ema, pop punku nebo R&B, a to samé platí pro jeho novou desku in loving memory. Na ní se, stejně jako celá Amerika, vrací k těžším kytarovým zvukům a emotivním a zranitelným textům, ve kterých se posluchačům svěřuje i se svým komplikovaným vztahem k otci. 

 
Výbušné tóny, láskyplné vzpomínky, uznání jiných umělců, respekt k punkové scéně… to všechno najdeš na in loving memory, která sestává z dvanácti skladeb. Blackbear skvěle zacílil nejen na hudební fajnšmekry, ale také na současnou mladou generaci, již potěší skladby pinkiller nebo gfy, kterou nahrál ve spolupráci s Machine Gun Kellym.
 
„Přišel jsem jako emo. Moje nové album je velmi alternativní a pop punkové. Slouží jako dopis mému otci, který zemřel a já se s ním nestihl rozloučit,“ řekl blackbear v rozhovoru pro Alternative Press.

2. Muse – Will Of The People

Britští alternativní rockeři Muse na novém albu Will Of The People ukazují, že nehodlají dělat to, co se od nich očekává, a nebudou podléhat aktuálním trendům. Vydali nejlepší počin za poslední léta, ve kterém se vrací k burácivým zvukům kytar, elektrizujícím energiím, ale také výrazným tónům synťáků.

Mezi desítkou skladeb najdeš kritiku politické scény, moderní úzkosti spojené s klimatickou změnou, ale také melancholické balady. „Napadlo nás, že uděláme album o tom, co se právě děje ve světě. Bude to velký posun, mluvíme tam o ekonomickém kolapsu, posunu, přerodu i celkové energetické transformaci,“ uvedl zpěvák Matt Bellamy v rozhovoru pro NME.

3. Bastille – Give Me The Future + Dreams Of The Past

S novým projektem se tento týden o slovo hlásí také britští indie rockeři Bastille. Ti již dříve v tomto roce vydali album Give Me The Future, se kterým se ihned vyhoupli na přední příčky hitparád, a ze svého úspěchu se rozhodli vytěžit maximum. Desku nyní rozšířili o dalších šest písní, v nichž se vyzpívávají z osobních i společenských problémů.
 
„Vydáním této verze desky jsme chtěli posluchači poskytnout kompletní obraz toho, co jsme s tímto albem zamýšleli, a také prozkoumat myšlenku, že si můžete vybrat své vlastní dobrodružství,“ řekl zpěvák kapely Dan Smith. „Můžete se ponořit do myšlenek budoucnosti a elektronického světa nebo se můžete propadnout zpět do minulosti. Pryč od technologií, do vzpomínek, nostalgie, a to jak tematicky, tak hudebně. Nebo si můžete zvolit plnohodnotný útěk z tanečního parketu,“ dodal.

4. Nicki Minaj – Queen Radio: Volume 1

Kompilační desku tento týden vydala i americká rapperka Nicki Minaj. Queen Radio: Volume 1 je název její sbírky největších hitů, mezi kterými najdeš populární track Truffle Butter, na němž zpěvačka spolupracovala s Drakem a Lil Waynem, více taneční Anacondu, Starships nebo třeba Bed s Arianou Grande.
 
Osmadvacet skladeb tě provede kariérou oblíbené rapperky a fanoušci budou zcela jistě potěšeni. „Nechtěla jsem přijít s explicitní písní. Mám pocit, že to dělají všichni. Jakmile má někdo s něčím úspěch, ostatní na to naskočí. Jenže když skočíte na každý trend, stanete se bezejmennými. Nechci být v krysím závodě,“ prohlásila. Nicki Minaj navíc před nedávnem prozradila, že se její stejnojmenná výbušná show Queen Radio vrátí na televizní obrazovky, avšak tentokrát pod společností Amazon.

5. Dirty Heads – Midnight Control

„Myslím, že příběh o užívání si života je vlastně to, o čem jsou Dirty Heads,“ komentoval novou desku Midnight Control zpěvák americké reggae rockové kapely Jared Watson.

Dirty Heads se proslavili především v roce 2017, kdy vydali track Vacation, který se stal virálním na sociálních sítích a jenom na Spofity si vysloužil více než 200 milionů přehrání. Na tuto vlnu radosti, úsměvu a užívání si života se nyní kapela snaží znovu naskočit albem Midnight Control, na kterém najdeš deset radostných skladeb. Ty tě zbaví problémů, naučí tě cenit si maličkostí, zpomalit a zklidnit život. Poslech novinky tě rozhodně nezklame, ať už třeba díky perfektním basovým linkám, nebo pohodové atmosféře.

Anketa:
Co si rozhodně nenecháš ujít?
blackbear
Muse
Bastille
Nicki Minaj
Dirty Heads
Hlasovat
blackbear
0 %
Muse
67 %
Bastille
33 %
Nicki Minaj
0 %
Dirty Heads
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse