Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2022 11:30
Čas čtení 2:48
Martin Adam Pavlík

Yungbludova nejosobnější nahrávka, nálož pozitivní energie od Two Doors Cinema Club i velký návrat legendárních Megadeth

Yungbludova nejosobnější nahrávka, nálož pozitivní energie od Two Doors Cinema Club i velký návrat legendárních Megadeth
Zdroj: Flickr/Dan Garcia/volně k užití
HUDBA
Uložit Uložené

Přinášíme ti opět top 5 hudebních novinek tohoto týdne.

Bohatý srpen je za námi a přinesl s sebou spoustu skvělé hudby. Připomněli se například Jessie Reyez, Justin Bieber, Macklemore i John Legend, jehož nové album si budeš moci poslechnout už za týden. Pokud jsi ještě nestihl, určitě si poslechni hudební novinky i od MØ, Blackbeara nebo britských poprockerů Bastille.

Působivý debut Blush vydala Maya Hawke (znáš ji určitě zejména díky seriálu Stranger Things, ve kterém ztvárnila Robin). Nejnovější tvorbu představil i její herecký kolega Jamie Bower (ten si zahrál Vecnu) singlem I Am. Fanoušky tvrdších žánrů potěšili zase Muse, Mars Volta, Machine Head, Arch Enemy, Soilwork a Parkway Drive.

Bratislavská banda 52 Hertz Whale představila album s názvem Present Sense Impression a kultovní rapové trio Moja Reč navnadilo fanoušky na album Dobrí chlapci 4 prvním singlem Nad Ránom. V rámci rapu byla dobrá úroda i v Česku. Novou hudbu přinesli Michajlov, Prago Union nebo Paulie Garand. Pojďme však už k tomu nejčerstvějšímu ze září.


1. YUNGBLUD – YUNGBLUD

Drzý Brit s výrazným přízvukem ovládne každou místnost, do které vkročí, zejména díky své výstřední image a charismatu. Stihl spolupracovat se zvučnými jmény, jako Halsey, Machine Gun Kelly či kapelou Bring Me the Horizon. V pátek 2. září vydal v pořadí třetí album a opět na něm mísí přístupný pop, rokenrol i punkovou dravost.

Zpěvák prozradil pro NME, že jde dosud o jeho nejosobnější album a lidé z něj budou mírně šokováni. Posuď sám, jestli nelhal. V prvním singlu k albu, které vyšlo ještě v březnu, si zahrál i legendární „Prince of Darkness“ Ozzy Osbourne. Spolupracoval na skladbě Memories s talentovanou zpěvačkou Willow Smith (dcera Willa Smithe).

2. Two Door Cinema Club – Keep On Smiling

Pokud potřebuješ dávku pozitivní energie, případně máš chuť tančit, pusť si toto trio ze Severního Irska a zaručeně ti padnou do nálady. Jak naznačuje i název jejich nejnovějšího pátého alba, chtějí, aby ses nepřestal usmívat. A po doposlechu jejich 12skladbové nahrávky se budeš nepochybně usmívat od ucha k uchu.

Je fascinující, jak si kapela drží vlastní tvář a stále dokáže být inovativní i zábavná, zejména originálními videoklipy. Jejich spojení elektroniky se zkreslenými kytarami funguje opět na výbornou. Hudebníci se zastaví v rámci turné v září a říjnu i v Evropě. Slyšet i vidět živě je budeš moci například v Paříži, v Bruselu či v Berlíně nebo Mnichově.


3. Nina Nesbitt – Älskar

Je odvážná, má ostrý jazyk i neuvěřitelný sex-appeal a za poslední tři roky udělala progres, který se nepovedl některým interpretům ani během několika dekád. Nina Nesbitt je nenápadným klenotem, který může být za pár let na těch největších pódiích. Nejeden hudební kritik by ji rád hodil do krabičky s názvem pop, byl by to však pořádný hřích. Její tvorba je daleko rozmanitější a snad nejvíc jí to sluší s kytarou v ruce.

 
Älskar je plný úderných textů i zpěvných refrénů, které ti budou hrát v hlavě celé hodiny, či dokonce dny. Nesbitt krásně balancuje mezi ponurým folk rockem a veselým elektropopem. Skotská zpěvačka vytváří nezapomenutelnou specifickou atmosféru a už prvním singlem Pressure Makes Diamonds ukázala, že její novinka bude na jiném levelu než dosavadní dvě alba.

4. Pabst – Crushed by the Weight of the World

V případě, že ti chybí něco rychlého, hlučného, ​​jemně experimentálního a divného, ​​berlínské trio ti splní všechny touhy. Pískající kytary, zkreslená basa, špinavá sóla, přímé bicí a osobitý projev balancující mezi zpěvem a řevem.

Pabst tě vynesou z kancelářské židle přímo do rokenrolového nebe. Na pódiu nechávají všechno, jako by měl být každý jejich koncert poslední. Pokud jsi je dosud neznal, zaslouží si tvou šanci snad nejvíce ze všech zmíněných v tomto výběru.

5. Megadeth – The Sick, the Dying… and the Dead!

Po dlouhých šesti letech se jedná o ukázkový návrat. Jak píše Blabbermouth, frontman legendárních „thrasherů“ a bývalý člen Metallicy Dave Mustaine si prošel nelehkým bojem s rakovinou. Diagnostikovali mu ji v roce 2019 a naštěstí se mu ji podařilo porazit.

Momentálně je zpět v plné síle a cítí se zdravě, jak zdůraznil také v rozhovoru pro Loudwire. Náročné období se však citelně podepsalo pod náladou nahrávky, a přestože nejde o lehký poslech, jde o vysoce nadprůměrné album. Hodně kapel zní po třiceti letech fungování monotónně a nudně, u Megadeth nic podobného nehrozí. Losangeleské kvarteto uspokojuje všechny metalové duše stejně jako za starých časů.

Anketa:
Které album tě nejvíce zaujalo?
YUNGBLUD – YUNGBLUD
Two Door Cinema Club – Keep On Smiling
Nina Nesbitt – Älskar
Pabst – Crushed by the Weight of the World
Megadeth – The Sick, the Dying… and the Dead!
YUNGBLUD – YUNGBLUD
31 %
Two Door Cinema Club – Keep On Smiling
0 %
Nina Nesbitt – Älskar
0 %
Pabst – Crushed by the Weight of the World
6 %
Megadeth – The Sick, the Dying… and the Dead!
63 %
Domů
Sdílet
Diskuse