Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2022 15:30
Čas čtení 3:13
Adam Novosad

Britney Spears v zatím nejupřímnější zpovědi: Plivla bych své rodině do tváře za to všechno, co mi udělala

ZAJÍMAVOSTI BRITNEY SPEARS
Uložit Uložené

Zpěvačka ve 22minutové nahrávce vypráví o svém životě pod kontrolou vlastního otce.

Zpěvačka Britney Spears zveřejnila zvukovou nahrávku, ve které se fanouškům otevřela jako dosud nikdy předtím. Spears loni vyhrála soudní spor se svým otcem, který měl nad jejím životem dlouhých 13 let téměř kompletní kontrolu prostřednictvím soudem nařízeného poručnictví.

„Byla jsem vystrašená, zlomená a tyto věci sdílím, protože chci, aby lidé věděli, že jsem jen člověk,“ říká ve dvaadvacetiminutové nahrávce zpěvačka. Fanouškům prozrazuje, že se rozhodla vyprávět příběh o své minulosti sama, aniž by musela promlouvat před kamerami v televizním studiu.

Spears dostala podle vlastních slov za poslední měsíce několik nabídek na rozhovory, za které jí americké televize chtěly štědře zaplatit. „Zvali mě na interview, zvali mě k Oprah,“ říká zpěvačka a dodává, že za svůj příběh žádné peníze nepotřebuje. Chce jen vyprávět svou verzi událostí, které podle ní způsobily, že se cítila, jako by ji „zahodila vlastní rodina“.

„Po těchto zkušenostech se cítím jako oběť, a jak bych to všechno mohla napravit, kdybych o tom nemluvila?“ zamýšlí se Spears v nahrávce.

Otec jí díky poručnictví přikazoval, co má dělat

Spears v minulosti opakovaně bojovala s alkoholem a drogami, ale v době, kdy její otec zařídil, aby se stal jejím poručníkem, zpěvačka podle vlastních slov nepila ani neužívala žádné drogy. Užívala léky, které jí pomáhaly fungovat, což podle ní umožnilo jejímu otci dostat ji pod kontrolu a udělat z ní svůj osobní projekt.

Doporučeno
Britney, 50 Cent a další celebrity se zkrachovalým byznysem. Kdo vsadil na kondomy, veganské boty a kdo skončil u soudu? Britney, 50 Cent a další celebrity se zkrachovalým byznysem. Kdo vsadil na kondomy, veganské boty a kdo skončil u soudu? 25. února 2023 14:05

Podle Spears dal její otec James přivolat do domu policejní komando a desítky novinářů s fotografy, aby ji vylíčil jako drogově závislou ženu na lécích, kterou je třeba hospitalizovat. Když se podle ní otci podařilo ze zpěvačky udělat psychicky labilní osobu v očích veřejnosti, začal kontrolovat všechny aspekty jejího života a „přikazoval jí, co má dělat“.

Zpěvačka strávila čtyři a půl roku v Las Vegas, kde měla vlastní show a pro hosty zpívala den co den. „Každý den mi říkali, že jsem tlustá,“ vzpomíná v nahrávce se slovy, že v Las Vegas ji schválně deptali, ale bála se vzepřít, protože nevěděla, čeho je schopen její otec.

Ve Vegas si ani nemohla užívat nočního života, protože zatímco její tanečníci chodili po koncertech popíjet, ona musela sedět doma. Až v roce 2016 podle vlastních slov dostala více odvahy promluvit o tom, co se děje v soukromí. Začala nahrávat album Glory a přitáhla ke svému příběhu pozornost fanoušků.

Britney Spears
Zdroj: Instagram/Britney Spears

Mé srdce zamrzlo, když mě zavřeli do zdravotnického centra

Tyto prvotní projevy odvahy a ambicióznosti zřejmě rozzlobily jejího otce, který dceru nechal zavřít do zdravotnického centra, kde se měla léčit. „Druhý den mi bylo řečeno, že jsem musela být přemístěna do tohoto centra a na Instagram bych měla napsat, že důvodem bylo zdraví mého otce,“ vysvětluje v nahrávce. Otec ji prý dal zavřít, aby ji znovu demoralizoval.

Doporučeno
Britney vs. Spears: zpěvačka se opakovaně snažila vymanit zpod otcovy kontroly. Proč se jí to za 13 let nepodařilo? Britney vs. Spears: zpěvačka se opakovaně snažila vymanit zpod otcovy kontroly. Proč se jí to za 13 let nepodařilo? 29. září 2021 8:30

„Musíš poslouchat lékaře, lékaři ti řeknou, co máš udělat. Já ti neumím pomoci,“ říkal jí prý do telefonu otec, když mu Britney volala z lůžka. V té době jí podle ní vyhrožoval soudním sporem, pokud by se rozhodla z centra odejít a neposlechnout, co jí nakázal. „Moje srdce zamrzlo,“ vzpomíná na tu dobu zpěvačka.

Zatímco ona byla nuceně zavřená ve zdravotnickém centru, její rodina spolu trávila dovolenou na Floridě. Když se o tom dozvěděla, prý jí to zlomilo srdce. V roce 2019 však na obrátkách nabírala kampaň Free Britney, jejímž prostřednictvím se fanoušci zpěvačky snažili ovlivnit veřejné mínění a přimět soudy, aby poručnictví zrušily. I proto majitel centra, kde Britney skončila, podle ní nakonec ustoupil a umožnil jí odejít.

britney spears
Zdroj: Getty Images/Kevin Winter

Rodina mě zahodila, jako kdybych zemřela

V nahrávce se zpěvačka opakovaně zamýšlí nad tím, kde byla celá léta její rodina, když ji otec kontroloval tak, jako by se pomátla. „Cítila jsem se, jako by mě zahodili,“ říká o své matce a sestře, se kterými měla kdysi blízký vztah, ale podle jejích slov jí za jeden a půl roku stráveného v centru nijak nepomohly. Její matka prý podle Britney mohla zpěvačce zajistit právníka „za pár vteřin“.

Právníka si nakonec sehnala díky blízkému příteli. „Mně na nich tak moc záleželo, ale oni mě doslova zabili. Odhodili mě. To je to, co jsem cítila,“ vzpomíná v nahrávce. Britney svého otce obviňuje, že její příbytek i pokoj v centru odposlouchával, a tak jí zabavil mobil pokaždé, když si chtěla zařídit právní zastupování.

„Nebyla jsem s nimi v kontaktu tak dlouho, že by mé srdce chtělo, abych se postavila před jejich tváře, křičela, plakala a zlobila se. Vrátila se v čase a udělala to, co jsem chtěla já. Možná bych jim dokonce plivla do tváře. Proč? Za tu bolest, kterou mi moje rodina způsobila. [...] Jak jim to mohlo projít?“ uzavírá svou zpověď zpěvačka.

Na tato slova mezitím zareagovala její matka Lynne, která v příspěvku na Instagramu prosí Britney, aby si s ní přišla popovídat. „Moc tě miluji, ale tento rozhovor je pouze pro nás, mezi čtyřma očima a v soukromí,“ vzkázala jí ve statusu. 

Domů
Sdílet
Diskuse