Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
31. srpna 2022 v 13:54
Čas čtení 0:45

Meteorologové varují před vydatným deštěm na jihu Čech. Ojediněle se mohou rozvodnit menší toky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Meteorologové varují před vydatným deštěm na jihu Čech. Ojediněle se mohou rozvodnit menší toky
Zdroj: Unsplash/Inge Maria/volně k užití

Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Na jihu Čech bude od dnešního odpoledne do noci vydatně pršet, v některých místech může spadnout i kolem 40 milimetrů srážek. Výstraha, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, značí nízký stupeň nebezpečí a platí od dnešních 13:00 do 23:00 pro jihozápadní polovinu Jihočeského kraje a jih Plzeňského kraje.

Vydatný déšť by podle ČHMÚ mohl ojediněle rozvodnit malé toky a zatopit níže položená místa jako podchody, podjezdy či sklepy. „V místech s platnou výstrahou dnes očekáváme srážky trvalejšího charakteru, které mohou být lokálně a krátkodobě vydatné s úhrny i nad 30 milimetrů během několika hodin. Za dané období tak může lokálně napršet i kolem 40 milimetrů,“ uvádí výstraha.

Meteorologové zároveň varují před sníženou viditelností ve srážkách a rizikem aquaplaningu. „Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst,“ doporučují ke snížení rizik.

Domů
Sdílet
Diskuse