Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
1. září 2022 13:49
Čas čtení 0:29

Ve Sněmovně začalo jednání o nedůvěře vládě Petra Fialy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ve Sněmovně začalo jednání o nedůvěře vládě Petra Fialy
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Hlasování o nedůvěře vládě vyvolali zákonodárci hnutí ANO a SPD.

Sněmovna se ve čtvrtek ve 13 hodin sešla k jednání o nedůvěře vládě Petra Fialy (ODS). Žádost o mimořádné jednání podali zákonodárci z hnutí ANO a SPD. Důvodem má být aféra kolem Petra Mlejnka, nového ředitele civilní rozvědky, a Michala Redla, obviněného v korupčním případu Dozimetr.

25. srpna 2022 21:48 Čas čtení 0:47 Hnutí ANO vyvolá ve Sněmovně hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Hnutí ANO vyvolá ve Sněmovně hlasování o vyslovení nedůvěry vládě

Aby byla vládě Petra Fialy vyslovena nedůvěra, muselo by tento návrh podpořit nejméně 101 poslanců. Opozice sestávající z hnutí ANO a SPD má v plné sestavě 92 hlasů. Vláda složená z ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů má hlasů 108. Je tedy pravděpodobné, že nedůvěra vládě vyslovena nebude.

Jak dlouho bude jednání trvat, není možné odhadnout, ale předpokládá se, že se schůze může protáhnout až do noci. Jednání můžeš sledovat online, a to na webu Poslanecké sněmovny. 

Domů
Sdílet
Diskuse