Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
2. září 2022 19:13
Čas čtení 1:43

FC Rokycany je nejzábavnější fotbalový účet na Twitteru

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
FC Rokycany je nejzábavnější fotbalový účet na Twitteru
Zdroj: FC Rokycany/fcrokycany.cz

Divizní celek z Plzeňského kraje baví fotbalové fanoušky na Twitteru. Vtipnou kampaň rozjel poté, co jim los poháru MOL Cup přisoudil prvoligový Slovan Liberec.

Rokycany žijí fotbalem. Poté, co se týmu z Plzeňska povedlo porazit v MOL Cupu Kladno, vyhlížel los kola následujícího. Ten jim přisoudil prvoligový Slovan Liberec. Aby měl fotbalový svátek „kulturu“, rozhodl se minulý týden založit twitterový účet, který od té doby baví nejen svých skoro 3200 followerů vtipnými komentáři či představováním základní jedenáctky.

2. září 2022 16:22 Čas čtení 1:26 VIDEO: Atentátník v Argentině mířil levicové viceprezidentce do obličeje. Zachránilo ji selhání pistole VIDEO: Atentátník v Argentině mířil levicové viceprezidentce do obličeje. Zachránilo ji selhání pistole

FC Rokycany je celek z Plzeňského kraje, jenž hraje Divizi A. Jedná se tedy o v pořadí čtvrtou českou ligu, v níž se setkává s „béčky“ Příbramí či Domažlicemi, Českým Krumlovem, Mariánskými Lázněmi, ale i Aritmou Praha nebo Petřínem Plzeň. Jakožto divizní tým byli zelenočerní nasazeni do prvního kola národního poháru MOL Cup, v němž dokázali nejprve postoupit přes Komárov a následně ve 117. minutě prodloužení porazit Kladno. 

Čekali proto na další los, který jim přisoudil věru věhlasného soupeře. Postaví se totiž prvoligovému Slovanu Liberec. Dle popisku na Twitteru byla tato událost důvodem, proč si celek založil na sociální síti, po vzoru velkých světových i českých klubů, účet. 

REFRESHER zajímalo, jak na velký zápas pokračují přípravy. „My se teď hlavně chystáme na Tochovice a Slavoj Český Krumlov. V Liberci budeme mít pány z našeho oddělení scoutingu, kteří budou soupeře důkladně sledovat,“ odpověděl správce účtu. „A eso v rukávu? 13. září hraje Inter Milán na Viktorce (Plzeň, pozn. red.) Ligu mistrů. Tak zkusíme domluvit, aby hráči přespali v Plzni a druhý den se u nás zastavil Lukaku. No, a když se to nepovede, tak aspoň Onana,“ plánují.

Humor, se kterým přistupují k fotbalu, je nakažlivý, o čemž svědčí i jejich rychlý nárůst followerů na síti. Během týdne jich získali 3200. Ti sledují například představování jednotlivých hráčů v týmu, kde spolu hrají učitel, programátor, realitní makléř, zámečník nebo stavbyvedoucí.

Rokycany REFRESHERU také prozradily, že nálada před pohárovým zápasem v kabině je výborná. „Kluci se soustředí a jdou do utkání s tím, že jak pro Liberec, tak i pro nás to opravdu může být životní zápas. Nejsnazší cesta do Evropy je pro nás samozřejmě přes pohár,“ tvrdí. Takže pokud máš chuť celek podpořit, jejich velký test přijde 14. září v 17 hodin.

Domů
Sdílet
Diskuse