Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. září 2022 v 19:27
Čas čtení 0:56

Malá dívka měla jako mazlíčka kozla. Policisté jej zabavili a poslali na jatka

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Malá dívka měla jako mazlíčka kozla. Policisté jej zabavili a poslali na jatka
Zdroj: Unsplash/Dorothea OLDANI/volně k užití

Rodina mladé dívky teď žaluje veletržní asociaci.

Mladá dívka z Kalifornie si pořídila kůzle. Původně k tomu, aby jej mohla prodat na výstavě, ale po určité době jí přirostlo k srdci a ani ne desetiletá dívka se rozhodla si zvíře nechat. S Cedarem se stali přátelé a po smrti prarodičů pomohl kozel dívce vyrovnat se se zármutkem. Policie jí však zvíře nekompromisně zabavila a odvezla na porážku. Informuje o tom server Sacramento Bee.

Rodiče mladé dívky žalují veřejné složky, že jí zabavily kozu a odvezly ji na porážku. Podle žaloby porušil úřad ústavní práva a plýtval policejními prostředky. K tomu, aby kozla Cedara policisté na porážku dostali, prý zbytečně ujeli přibližně 500 mil, píše The Guardian.

6. srpna 2022 v 18:00 Čas čtení 4:59 Planeta Praha strhuje zvířecími dramaty jako z lidského světa (Recenze) Planeta Praha strhuje zvířecími dramaty jako z lidského světa (Recenze)

„Naše dcera přišla během posledního roku o tři prarodiče a naše rodina zažila tolik zlomených srdcí a smutku, že jsem nemohla snést pomyšlení na následující týdny smutku po porážce,“ uvedla matka v dopise pro veletržní asociaci. Kozu si původně měla dívka pořídit v rámci zemědělského programu pro mládež. V rámci něj se malé děti starají o zvířata, která nakonec prodají na trhu.

Asociace na možnost ponechání si zvířete nekývla. Naopak vyhrožovala trestním oznámením a později do situace zapojila i orgány činné v trestním řízení. Podle žaloby cestovali policisté stovky mil, aby Cedara na farmě zabavili. Navíc k jeho zabavení neměli soudní příkaz. Podle žaloby jej prostě odvezli na výstaviště v okrese Shasta. Nakonec byl kozel zabit. Samotná kancelář šerifa okresu a veletržní asociace se ke sporu odmítají vyjadřovat.

Domů
Sdílet
Diskuse