Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta ČTK
3. září 2022 18:04
Čas čtení 1:07

Havířov: V lunaparku spadla atrakce. Vyžádala si 14 zraněných, převážně dětí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Havířov: V lunaparku spadla atrakce. Vyžádala si 14 zraněných, převážně dětí
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Slavnosti města byly kvůli nehodě předčasně ukončeny.

V Havířově na Karvinsku dnes odpoledne spadla v lunaparku atrakce. Informují o tom České noviny. Na místě je nejméně 14 zraněných, převážně dětí. Podle policie šlo o řetízkový kolotoč. ČTK o neštěstí informovali mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský a mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Ve městě se koná akce Havířovské slavnosti.

Podle informací ČTK šlo o extrémnější verzi řetízkového kolotoče. Konstrukce se sedačkami vyjížděla po středovém sloupu asi do výšky 15 metrů. V okamžiku, kdy měla klesat, se horní část s rameny a sedačkami utrhla. „Odhadem to spadlo z výšky 15 metrů. Spadlo to na pokladny, které byly dole. Ty jsou zničené. Hodně lidí má polámané nohy,“ řekl ČTK svědek události.

Na Twitteru se později začaly šířit fotky z hasičského zásahu. Policisté a město nyní žádají veřejnost, aby pro lepší vyšetřování poskytla bezpečnostním složkám obrazový materiál.

Podle Humpla na místě zasahovalo pět posádek lékařské záchranné služby. „Na místě je asi 12 zraněných. Rozsah poranění upřesníme později,“ řekl.

Neštěstí se stalo okolo 15:15 v centru Havířova. Na místě byli policisté z obvodního oddělení Havířov i kriminalisté. „Bude se zjišťovat, jak k události došlo, kdo je majitelem a provozovatelem, zda měl a má povolení k činnosti, kdo byl v době nešťastné události právě na místě a obsluhoval kolotoč, dále se bude prověřovat technický stav atrakce a celková instalace,“ řekl Černohorský.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Na místě zasahovaly i tři jednotky hasičů. „Pomáhali jsme především záchranářům při ošetřování zraněných. Nikoho jsme nemuseli vyprošťovat. Například zpod nějaké konstrukce,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Havířovské slavnosti byly kvůli nehodě atrakce předčasně ukončeny. „Se všemi, kterých se tato událost jakkoliv dotkla, soucítíme, projevujeme hlubokou lítost a přejeme brzké uzdravení,“ napsala správa města na své stránky.

Domů
Sdílet
Diskuse