Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2022 10:30
Čas čtení 3:55
Richard Balog

Golden Goose, Mihara Yasuhiro i Novesta. Poznej značky tenisek, které neuvidíš na každém kroku

Golden Goose, Mihara Yasuhiro i Novesta. Poznej značky tenisek, které neuvidíš na každém kroku
Zdroj: Feature
MÓDA
Uložit Uložené

Pokud hledáš originální pár tenisek, čti pozorně dál.

Tenisky jsou nejdiskutovanějším módním tématem v posledních letech a designérské týmy známých výrobců neustále vymýšlejí nové modely, respektive představují retro siluety v moderních úpravách. Dlouhodobě jde zejména o zápas mezi sportovními giganty Adidas a Nike, ale krok s dobou drží i značky Reebok, Puma či New Balance.

Trh je plný stovek různých provedení z dílen zmíněných značek a v případě, že hledáš originální tenisky, které neuvidíš na každém kroku, čti pozorně dál. 

Vybrali jsme šest neokoukaných značek, které vyrábějí skvělé produkty včetně tenisek a odlišíš se s nimi v davu. Na své si přijdou milovníci minimalistických linií, prémiových materiálů i ručního zpracování v italských továrnách.

P. S. Nemáme žádné výhrady vůči značkám jako Adidas, Nike, New Balance, Puma nebo Reebok.
Doporučeno
Začni nový školní rok v teniskách New Balance, které nosí Kendall Jenner, nebo v modelech Asics či Nike Začni nový školní rok v teniskách New Balance, které nosí Kendall Jenner, nebo v modelech Asics či Nike 26. srpna 2022 13:30

Common Projects

Americko-italské partnerství mezi Prathanem Poopatem a Flaviem Girolamim bylo základem založení značky Common Projects v roce 2004. Dříve společně pracovali na jiných projektech, z čehož vznikl název jejich obuvnického díla.

Common Projects
Zdroj: END.

Designy značky Common Projects kombinuje armádní design s prémiovou kvalitou a minimalistickou konstrukcí, výsledkem čehož jsou kousky s elegantní nadčasovou estetikou. Jednotlivé modely jsou kultovní a jsou povinnou výbavou moderního muže. Všechny boty mají podél paty řadu čísel, která označují styl, velikost a barvu. V prvních letech existence značky bylo možné tato čísla setřít, ale nyní jsou označena zlatou fólií.

Zajímavostí je, že první siluetu z dílen značky Common Projects s ​​názvem Achilles vymysleli na dálku. Cenová politika je přímo úměrná kvalitě použitých materiálů a ručnímu zpracování. Nový pár můžeš získat od přibližně 7 000 korun, stačí, když navštívíš online obchod MR PORTER.

Common Projects
Zdroj: END.

 Axel Arigato 

Skandinávie je známá svojí minimalistickou estetikou, na kterou do velké míry sází i návrháři ve strukturách stockholmské značky Axel Arigato.

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

První produkty s logem Axel Arigato byly dostupné v roce 2014 a dnes jsou k dispozici ve více než 130 obchodech napříč celým světem včetně Spojených arabských emirátů. Vedení společnosti nahradilo klasické sezónní kolekce pravidelnými týdenními novinkami, díky čemuž si značka drží neustálou pozornost fanoušků.

V portfoliu obuvi najdeš spoustu různých siluet od nízkých tenisek v minimalistických provedeních přes běžecké modely až po futuristické linie.

Hlavní myšlenkou oděvní firmy Axel Arigato je budování pozitivní platformy prostřednictvím síly komunity, inkluze a nezapomenutelných zážitků, což celý tým zvládá na jedničku s hvězdičkou. Všechny produkty najdeš v online obchodě, přičemž ceny za tenisky začínají přibližně od 5 000 Kč.

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

 Golden Goose 

Golden Goose Deluxe Brand je nejznámější značkou v dnešním výběru s kamennými obchody v různých koutech světa a se skoro 1 milionem sledujících na Instagramu. Společnost založili manželé Francesca a Alessandro Gallo v roce 2000 v Benátkách, ale inspiraci našli ve skateparcích v Los Angeles. 

Golden Goose
Zdroj: Golden Goose

Ikonický, mírně ošoupaný efekt pro zvýraznění vintage vzhledu je poznávacím znamením téměř všech tenisek s logem hvězdy na bočních stranách. Mottem značky je slogan: „V naší rodině chceme, aby všechno bylo co nejméně dokonalé, protože život není dokonalý. Do toho, co děláme, vnášíme život.“

Mezi nejvyhledávanější siluety značky Golden Goose patří Super-Star, Ball Star a Mid Star, které snadno zkombinuješ s čímkoli včetně šortek, džínů nebo i krátkých sukní či šatů. Ceny za jednotlivé modely se pohybují v rozmezí od necelých 10 000 do 20 000 korun za limitovaná provedení pokrytá drahými kameny. Kompletní nabídku těchto tenisek najdeš v online obchodě italského výrobce. 

Golden Goose
Zdroj: Golden Goose

 Novesta 

Zastoupení v dnešním článku má i domácí značka Novesta, kterou založil švec Jan Antonín Baťa ve slovenském městě Partizánske v roce 1939. Firma uprostřed Slovenska vytváří originální a nadčasové tenisky, které jsou populární zejména v zahraničí. Kromě zajímavého designu jsou v tomto případě splněny také nejvyšší environmentální standardy v procesu výroby, což je velké plus značky. 

Novesta
Zdroj: Novesta

Většina párů je vyrobena z lehkých tkanin, lnu, přírodního kaučuku a bavlny, které jsou certifikovány jako ekologicky nezávadné. Ikonickým modelem značky je nízká varianta s názvem Star Master, která v sobě spojuje charakteristický gumový otisk s vlastní ochrannou známkou, pohodlí a nadčasový design.

Ceny za jednotlivé modely tenisek s logem Novesta se pohybují zhruba od 1 500 do 3 900 korun v závislosti na provedení. V případě zájmu o některý pár zkontroluj online obchod.  

Novesta
Zdroj: Novesta

Mihara Yasuhiro

Japonská návrhářská škola je zcela odlišná od té evropské a návrháři jako Jódži Jamamoto, Issey Miyake nebo Rei Kawakubo jsou považováni za elitu v oboru díky originálnímu, až avantgardnímu pojetí oděvů i obuvi.

Mihara Yasuhiro
Zdroj: Feature

Žádným nováčkem není ani Mihara Yasuhiro, který se prosadil v módním průmyslu navrhováním obuvi během 90. let minulého století, kdy spolupracoval například se značkou Puma. První linii vlastní obuvi představil během studia na Tama Art University, která byla pozitivně přijata a chválena za inovativní moderní návrhy. 

Yasuhiro založil vlastní značku s názvem MIHARA YASUHIRO v roce 1998 a dodnes je její nedílnou součástí, pokud jde o vizi, tvorbu návrhů a vedení. Inspiraci nachází v různých sférách včetně umění, výsledkem čehož jsou monochromatické styly, ošoupané tkaniny a surrealistické tvary, které se přiklánějí k hnutí Trompe l'oeil. 

Nízká provedení tenisek s logem Maison Mihara Yasuhiro jsou dostupná od přibližně 10 000 korun, zatímco vysoké varianty stojí v průměru o 2 500 Kč více. Svůj pár najdeš například v nabídce online obchodu Luisaviaroma.

Mihara Yasuhiro
Zdroj: Feature

 Officine Creative

Náš poslední tip na originálního výrobce obuvi padl na značku Officine Creative, která je na trhu více než půl století. Společnost založil Nazzareno Di Rosa v italském městě Montegranaro v roce 1968, kdy otevřel laboratorium obuvnického a kožedělného řemesla. Značku v současnosti vedou synové Roberto a Luca Di Rosovi, kteří pokračují v navrhování a výrobě luxusních bot pomocí ověřených technik s více než sto procesy. 

Officine Creative
Zdroj: Officine Creative

Každý pár je ručně vyroben v různých texturách. Od semiše či sepraného nubuku až po zrnitou nebo leštěnou kůži –⁠ přičemž finální povrchová úprava je otiskem řemeslného zpracování z rukou obuvníků s dlouholetou praxí v oboru. 

Mezi nejvyhledávanější produkty z dílen Officine Creative patří kromě elegantních bot a kozaček i sofistikované páry tenisek s úžasnou patinou, které můžeš nosit několik sezón a stále budou vypadat dobře. Široké portfolio modelů najdeš například v online obchodě MR PORTER, přičemž ceny za nízké varianty začínají na úrovni 9 000 korun.  

Officine Creative
Zdroj: Officine Creative
Doporučeno
Krátké sukně, úpletové soupravy i streetwear na newyorský způsob. Takto se oblékly ženy z našich končin v srpnu Krátké sukně, úpletové soupravy i streetwear na newyorský způsob. Takto se oblékly ženy z našich končin v srpnu 1. září 2022 15:30
Domů
Sdílet
Diskuse