Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. září 2022 9:15
Čas čtení 1:11

Herci Sean Penn a Ben Stiller mají trvalý zákaz vstupu do Ruska

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Herci Sean Penn a Ben Stiller mají trvalý zákaz vstupu do Ruska
Zdroj: TASR/AP/Ukrainian Joint Forces Operation Press Service/Wikimedia Commons/Michael Schilling/volně k použití

Důvodem je, že oba herci navštívili Ukrajinu a podpořili ji během probíhající války.

Rusko rozšířilo seznam osob, které mají trvalý zákaz vstupu do země. Nově se mezi ně řadí také herci Sean Penn a Ben Stiller, kteří navštívili Ukrajinu a podpořili ji během probíhající války, informuje NME. Do Ruska nesmí vyrazit ani čtyři české osobnosti, uvádí finská veřejnoprávní televize YLE.

5. září 2022 18:48 Čas čtení 0:49 Ruský novinář Safronov půjde do vězení na 22 let. Soud ho viní ze špionáže pro Česko Ruský novinář Safronov půjde do vězení na 22 let. Soud ho viní ze špionáže pro Česko

Ruská vláda trvale zakázala vstup do země 25 občanům Spojených států, včetně herců Bena Stillera a Seana Penna. Má jít o reakci na sankce USA vůči Rusku. 

„V reakci na stále se rozšiřující osobní sankce vůči ruským občanům ze strany administrativy Joea Bidena byl uvalen trvalý zákaz vstupu do Ruské federace na další skupinu členů amerického Kongresu, vysoce postavených úředníků, členů podnikatelské a expertní komunity a kulturních osobností,“ píše se v prohlášení. 

Oba herci projevili během probíhající války podporu Ukrajině. Sean Penn navíc v únoru na Ukrajině natáčel dokument o invazi. „Přijel do Kyjiva speciálně proto, aby zaznamenal všechny události, které se v současné době na Ukrajině dějí, a aby sdělil světu pravdu o ruské invazi do naší země. Sean Penn patří k těm, kteří dnes podporují Ukrajinu. Naše země je mu za takový projev odvahy a upřímnosti vděčná,“ komentovala jeho příjezd kancelář prezidenta.

Ben Stiller se zase v červnu osobně setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a navštívil i okupované části Kyjiva. „Setkávám se s lidmi, které válka zasáhla, a poslouchám, jak změnila jejich životy. Válka a násilí ničí lidi na celém světě. Nikdo si nevybírá útěk ze svého domova. Hledat bezpečí je právo a je třeba ho zachovat pro každého člověka,“řekl na Instagramu Stiller.

Do Ruska nesmí vstoupit také čtyři čeští politici: bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, poslanec TOP 09 Marek Ženíšek, bývalý europoslanec Jaromír Štětina a bývalý eurokomisař Štefan Füle. Ze země naopak nesmí vycestovat například skupina Pussy Riot, která ve čtvrtek 8. září vystoupí v Praze. 

5. září 2022 13:00 Čas čtení 1:56 Akce v Praze: Vystoupí písničkářka LP, ruská feministická skupina Pussy Riot, Parkway Drive a další Akce v Praze: Vystoupí písničkářka LP, ruská feministická skupina Pussy Riot, Parkway Drive a další
Domů
Sdílet
Diskuse