Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2022 9:30
Čas čtení 4:42
Jana Chovancová

Barbican je skrytý diamant Londýna. Preslávil ho Instagram, Harry Styles aj historky o duchoch. Ikona brutalizmu toho ponúka viac

Barbican je skrytý diamant Londýna. Preslávil ho Instagram, Harry Styles aj historky o duchoch. Ikona brutalizmu toho ponúka viac
Zdroj: Refresher/Martin Honko
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Londýnsky Barbican ukrýva rozmanitú škálu výtvarných, hudobných, divadelných, tanečných, filmových a ďalších kreatívnych podujatí. Nesie však so sebou aj zopár kuriozít.

Pokiaľ miluješ umenie a si ochotný za ním vycestovať, čítaj ďalej. Barbican je jedinečný architektonický skvost a ponúkne ti z každého rožka troška. Okrem umenia však ukrýva aj rôzne kuriozity a dozvieš sa napríklad aj pravdu o tom, či v jeho priestoroch straší.

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

Kde nájdeš Barbican a čo to vlastne je?

Barbican je štvrť, ktorú nájdeš iba kúsok od londýnskeho centra. Lemujú ju štvrte Finsbury, Golden Lane Estate a Farringdon. Z centra Londýna sa sem dostaneš pešou chôdzou približne za tridsať minút, no ak sa rozhodneš zvoliť pohodlnejšiu prepravu, do stanice Barbican vedie viacero liniek metra.

barbican, metro
Zdroj: Unsplash/Paul Lievens
Domů
Sdílet
Diskuse