Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
8. září 2022 14:41
Čas čtení 0:45

Královna Alžběta II. je pod dohledem lékařů, obávají se o její zdraví

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Královna Alžběta II. je pod dohledem lékařů, obávají se o její zdraví
Zdroj: TASR/AP

Královně Alžbětě II. bylo doporučeno, aby zůstala pod lékařským dohledem, uvedl ve svém prohlášení Buckinghamský palác.

„Po dalším vyšetření dnes (ve čtvrtek) ráno se lékaři královny obávají o její zdraví a doporučili jí, aby zůstala pod lékařským dohledem,“ uvádí se v prohlášení Buckinghamského paláce. Královna se ovšem podle krátkého oznámení cítí dobře a zůstává na zámku Balmoral. Prohlášení paláce o královnině zdravotním stavu je podle britských médií velmi neobvyklé.

Zdroj z královnina okolí sdělil CNN, že o obavách o zdraví panovnice, které je 96 let, byli informování i nejbližší členové rodiny. Na Balmoral odcestoval její syn princ Charles spolu s Camillou, vévodkyní z Cornwallu, a královniným vnukem princem Williamem.


Ještě v úterý se královna setkala s novou britskou premiérkou Liz Truss. Ta přitom ve čtvrtek na Twitteru napsala, že „celá země bude hluboce znepokojena zprávami z Buckinghamského paláce z dnešního oběda“. „Mé myšlenky – a myšlenky lidí v celém našem Spojeném království – jsou v tuto chvíli s Jejím Veličenstvem královnou a její rodinou,“ dodala.

Zdravotní stav královny, která je nejdéle sloužící panovnicí na světě, se podle CNBC v posledních měsících zhoršuje a lékaři uvádějí, že má stále problémy s pohyblivostí. Královna byla nucena zrušit i plánované online setkání s vysokými ministry poté, co jí lékaři doporučili odpočinek.

Domů
Sdílet
Diskuse