Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
8. září 2022 19:34
Čas čtení 0:32

Zemřela britská královna Alžběta II.

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zemřela britská královna Alžběta II.
Zdroj: Getty Images/Victoria Jones – WPA Pool

Královna zemřela ve věku 96 let.

Královna Alžběta II., celým jménem Elizabeth Alexandra Mary Windsor, zemřela ve věku 96 let. Hlava Spojeného království a dalších 14 států Commonwealthu měla již déle podlomené zdraví. Média informovala, že hlava země měla problémy s chůzí i stáním.

Portál BBC ve středu informoval, že královna je pod lékařským dohledem v Balmoralu, skotském domově anglické královské rodiny. „Lékaři královny se obávají o zdraví Jejího Veličenstva a doporučili, aby zůstala pod lékařským dohledem,“ uvádělo se v prohlášení.

8. září 2022 19:35 Čas čtení 4:46 Kdo byla královna Alžběta II.? Téměř nikdo nečekal, že zasedne na trůn, přesto Británii vládla více než 70 let Kdo byla královna Alžběta II.? Téměř nikdo nečekal, že zasedne na trůn, přesto Británii vládla více než 70 let

Do Balmoralu odcestoval Princ Charles, vévoda z Cambridge, i vévodkyně z Cornwallu.

Královna Alžběta II. se narodila v Mayfair v Londýně jako první dítě vévody a vévodkyně z Yorku – králi Jiřímu VI. a královně Alžbětě. V roce 1947 se provdala za Philipa, vévodu z Edinburghu, bývalého prince Řecka a Dánska, se kterým měla čtyři děti: Charlese, Anne, Andrewa a prince Edwarda.

8. září 2022 19:55 Čas čtení 5:54 Minuta po minutě: Zemřela královna Alžběta II. Svět truchlí, nový král promluví k národu Minuta po minutě: Zemřela královna Alžběta II. Svět truchlí, nový král promluví k národu
Domů
Sdílet
Diskuse