Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2022 17:30
Čas čtení 1:29
Ondřej Jarůšek

VIDEO: UFC zveřejnilo záběry z potyčky bojovníků v zákulisí. Padly urážky a vzduchem letěla lahev

VIDEO: UFC zveřejnilo záběry z potyčky bojovníků v zákulisí. Padly urážky a vzduchem letěla lahev
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari/Zuffa LLC
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Organizace UFC poodhalila záběry ze šarvátky, kvůli které se zrušila tisková konference.

V noci ze soboty na neděli proběhl očekávaný turnaj UFC 279, který však v posledních dnech před svým konáním zažil vážné komplikace. Jednou z nich byla zrušená tisková konference, kterou se šéf organizace Dana White rozhodl v jejím průběhu rozpustit kvůli potyčce mezi bojovníky a jejich týmy, k níž mělo dojít v zákulisí. Nejprve nebyly z hojně diskutované šarvátky dostupné žádné záběry, organizace ale nakonec sama zveřejnila video, které ukazuje, co se na místě vlastně stalo.

Doporučeno
Bitva legend UFC: Nate Diaz uškrtil veterána Tonyho Fergusona a oznámil, že chce ovládnout další sport Bitva legend UFC: Nate Diaz uškrtil veterána Tonyho Fergusona a oznámil, že chce ovládnout další sport 11. září 2022 8:33

Nadávky, strkanice a hozená lahev

Záběry zveřejněné organizací UFC na svých sociálních sítích sdílela americká stanice ESPN. Ve videu je nejprve patrná ostrá slovní výměna mezi švédským bojovníkem narozeným v Čečensku Khamzatem Chimaevem a Američanem Kevinem Hollandem. „Jsi moje d*vka,“ křičí Chimaev v jednu chvíli na Hollanda.

Členové ostrahy se snaží oba bojovníky držet od sebe, přesto se ale Chimaev pokusí Hollanda kopnout. Vztahy mezi oběma byly napjaté už delší dobu, ale až nyní došlo k vypjatějšímu střetu takového rozměru.

Ve videu se krátce objevuje také tým kolem bojovníka Natea Diaze, se kterým se měl Chimaev původně na turnaji UFC 279 v Las Vegas utkat. Záběry dále ukazují, jak jeden z aktérů hodí lahev. Ačkoliv byla kvůli tomuto incidentu zrušena probíhající tisková konference, podle prezidenta organizace Dany Whitea nebude nikdo ze zapojených pokutován, uvedl server Bloody Elbow. Při incidentu nebyl ani nikdo zraněn.

Emoce, nebo plánovaný tah? 

Ne všichni ale oficiální verzi o příliš vypjatých emocích věří. Někteří fanoušci na sociálních sítích rozvinuli teorii, podle které byl celý incident dopředu plánovaný ze strany vedení, aby se o turnaji více mluvilo a prodalo se více placených živých přenosů (PPV). Pro tyto dohady neexistují ale žádné důkazy a jedná se jen o spekulaci. 

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Dalším problémem, který turnaj UFC 279 postihl, bylo výrazné překročení váhového limitu ze strany Khamzata Chimaeva, který převážil o 7 liber (cca 3 kila). Hlavní karta turnaje musela být proto přeskládána. Nate Diaz se tak v hlavním zápase večera pobil s legendou Tonym Fergusonem, jehož uškrtil ve čtvrtém kole, a Chimaev se utkal s Hollandem, kterého ukončil hned v kole prvním. 

Domů
Sdílet
Diskuse