Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
12. září 2022 21:27
Čas čtení 0:32

Vláda zastropuje ceny elektřiny a plynu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vláda zastropuje ceny elektřiny a plynu
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Vláda Petra Fialy zastropovala cenu elektřiny na 6 korun včetně DPH za jednu kilowatthodinu a cenu plynu na 3 koruny za kWh.

Vláda na pondělním jednání stanovila maximální ceny elektřiny a plynu. Maloodběratelé, tedy domácnosti a živnostníci, zaplatí za silovou elektřinu maximálně šest korun včetně DPH za jednu kilowatthodinu (kWh), plyn bude stát maximálně tři koruny za kWh.

Na tiskové konferenci to řekl premiér Petr Fiala (ODS). Vliv na výši záloh bude mít stanovení cenového stropu již v listopadu. Za stejné ceny by měly nakupovat i samosprávy či veřejné instituce prostřednictvím státního obchodníka s energiemi.

10. září 2022 9:00 Čas čtení 0:09 Měly by být menstruační potřeby zdarma? Zeptali jsme se politiků a političek ve Sněmovně (Videoanketa) Měly by být menstruační potřeby zdarma? Zeptali jsme se politiků a političek ve Sněmovně (Videoanketa)

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dodal, že včetně regulované složky se celková cena elektřiny bude pohybovat mezi sedmi a devíti korunami za jednu kilowatthodinu. Domácnost, která elektřinou i topí, by podle něj měla ušetřit až 111 000 korun za rok.

Podle ČEZ platí, že jeden člověk v domácnosti ročně spotřebuje na ohřívání vody asi 1430 kWh. Při vaření pak v průměru 200 kWh ročně. 

Domů
Sdílet
Diskuse