Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
13. září 2022 20:30
Čas čtení 3:02

Viktoria Plzeň Inter Milan nepřekvapila. V deseti prohrála 0:2

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Viktoria Plzeň Inter Milan nepřekvapila. V deseti prohrála 0:2
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Plzeňští fotbalisté se poměřili s dalším velkoklubem, jenž domácí ve Štruncových sadech vyučoval.

Viktoria Plzeň pokračuje ve svém vysněném angažmá v základní skupině Ligy mistrů. Po velkém testu na Camp Nou proti hvězdné Barceloně přivítala na svém stadionu ve Štruncových sadech italský Inter Milan. Proti velkoklubu dokázala udržet čisté konto 20 minut, po nichž prostřelil Staňka Edin Džeko. Jasně přehrávané Plzni se nicméně povedlo do konce poločasu udržet míč mimo svou bránu.

V druhém poločase měl Inter šance hned na začátku, Staněk byl však pro své spoluhráče oporou. Všechny naděje na lepší výsledek následně uťal Pavel Bucha, jenž v 60. minutě za tvrdý zákrok na Barellu dostal červenou kartu. I proto, v 71. minutě, přišlo navýšení skóre hostů na 0:2 z kopačky Dumfriese. Plzeň ve skupině C čeká další zápas s Bayernem Mnichov, který se odehraje po reprezentační přestávce.

26. srpna 2022 15:13 Čas čtení 1:14 Slavia vyzve v Evropské konferenční lize Kluž, Sivasspor a Ballkani, Slovácko Kolín, Partizan a Nice Slavia vyzve v Evropské konferenční lize Kluž, Sivasspor a Ballkani, Slovácko Kolín, Partizan a Nice

Pohádka plzeňských fotbalistů pokračuje. Za svědomité výkony v předkolech Ligy mistrů se totiž mohou poměřovat s těmi nejlepšími týmy světa v rámci základní skupiny soutěže. A to doslova, jelikož jim los přisoudil soupeře té nejvyšší kvality. V minulém zápase Plzeň poznala sílu španělské Barcelony, na jejíž stadion, který brání například polský legionář Robert Lewandowski, dorazila ve skvělé náladě. Prohře 5:1 nicméně zabránit úplně nešlo, jelikož kvalitativní rozdíl týmů byl evidentní.


Druhý pokus o obrovské překvapení měli Viktoriáni v úterý, kdy se v Doosan Aréně postavili italskému Interu Milan. Problém trenéru Michalu Bílkovi dělala marodka – útočník Jan Kliment, který poslal Plzeň gólem proti Karabachu do základní skupiny, byl stále zraněný. Na marodku musel také usednout další klíčový hráč Jan Kopic. Jeho role se ale naštěstí mohl ujmout Adam Vlkanova, který měl nadějnou premiéru v české lize.


Nicméně při pohledu na druhou stranu barikády bylo jasné, že znovu přijela kvalita. Loňský druhý celek Serie A přijel pouze bez jediné hvězdy, Romelua Lukakua, jinak se ukázal v plné sestavě. V brance se představil Onana, před ním hlídal prostor například Milan Škriniar nebo Francesco Acerbi, v záloze operoval Marcelo Brozovič, Henrich Mchitarjan či Denzel Dumfries a do útoku byli postaveni Joaquin Correa a Edin Džeko.

Kvalitativní rozdíl

Plzeňští hráči se snažili držet s Interem krok, jenže hned na začátku to šlo pouze za cenu faulů a žlutých karet. Po potrestání Sýkory, jenž vsítil jedinou branku českého týmu v Barceloně, a Kalvacha inkasovali Západočeši první gól. Po nebezpečném pokusu Acerbiho, který v síti neskončil, se o branku postaral hráč, jenž českou ligu moc dobře zná. Bosenský kanonýr Edin Džeko zamířil na zadní tyč Jindřicha Staňka a ve 20. minutě jej z úhlu zkušeně obstřelil. 


Po 25 minutách hry se Viktoria prakticky nedostala k míči, ostatně statistika hovořila o 78% držení míče italským celkem. První šanci ve formě jakéhosi ohrožení hostující poloviny hřiště měli domácí až po půlhodině hry, žádné velké nebezpečí to ale nakonec nebylo. Naopak ve 44. minutě mohl Džeko navázat na svůj první gól další trefou, kterou ale zvládl mistrně vytěsnit Staněk. Navazující střelu dorážejícího Brozoviče dokázal odvrátit Hejda. 


Skóre nezměnil ani pokus Vlkanovy, který mířil vedle, pročež se šlo do šaten za stavu, jenž Plzni signalizoval jednogólové manko.

Stejná písnička

Inter Milan mohl navýšit své vedení ve 48. minutě po standardní situaci, kterou zahrával Bastoni. Zde se však vytáhl Jindřich Staněk, jelikož následnou hlavičku Edina Džeka vytáhl mimo nebezpečí. Škriniar měl ještě šanci míč dorazit, toho však zablokoval Jemelka. Plzeň měla poté možnost rychlého brejku, ale balon ztratila. Dostal se k němu znovu Džeko, jenž mohl ještě jednou v rámci jedné minuty prověřit pozornost Staňka. Plzeňský brankář byl však znovu jistotou.


V 60. minutě se však všechny naděje na povedený výsledek zmařily zákrokem Pavla Buchy, který nepříjemně fauloval Barellu, a původně udělenou žlutou kartu rozhodčího Schärera nakonec VAR překlasifikoval na červenou. Po udělení kartónku se však domácí dostali k jedné z největších šancí, když v 67. minutě Sýkora vystřelil a Škriniar míč blokoval. 


Deset mužů bylo přesto po čtyřech minutách ještě dále od vyrovnání, jelikož neúnavný Džeko utekl obraně a našel volného Dumfriese, který zvýšil na 0:2. V 79. minutě se pokusil něco s výsledkem udělat Fortune Bassey, jenž lízl centrovaný míč hlavou, ale Onana byl připraven. Inter konec zápasu prakticky dohrával, snažil se neinkasovat a zkušeně si hlídal útoky plzeňských hráčů. 


Domácí proto prohráli 0:2, vzhledem k vývoji zápasu to byl ale ještě poměrně povedený výsledek. Mistra české ligy nyní čeká zápas v Německu, kde se po reprezentační přestávce postaví Bayernu Mnichov.

Domů
Sdílet
Diskuse