Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
14. září 2022 v 12:43
Čas čtení 0:30

Na hranicích Kyrgyzstánu a Tádžikistánu na sebe stříleli pohraničníci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na hranicích Kyrgyzstánu a Tádžikistánu na sebe stříleli pohraničníci
Zdroj: The U.S. National Archives

K podobným přestřelkám došlo v minulých letech opakovaně.

Na hranicích mezi Kyrgyzstánem a Tádžikistánem došlo ve středu k přestřelce mezi příslušníky pohraniční stráže obou zmíněných zemí. Informuje o tom agentura Reuters odvolávající se na zprávy ruských tiskových agentur citujících kyrgyzskou pohraniční stráž. 

V posledních letech docházelo podél kyrgyzsko-tádžických hranic k takovým přestřelkám opakovaně. Nejnovější incident však následuje po těžkých bojích, které vypukly v noci z pondělí na úterý mezi Ázerbájdžánem a Arménií a které byly, co se týče počtu obětí, vůbec nejhoršími od roku 2020, připomíná Reuters.

Kyrgyzská pohraniční stráž uvádí, že tádžičtí pohraničníci spustili palbu poté, co byli vyzváni, aby se stáhli z „bojových pozic“ v blízkosti hranic. 

Kyrgyzští pohraničníci podle vlastních tvrzení začali střílet až v reakci na palbu Tádžiků, uvedla ruská agentura RIA Novosti. Agentura Reuters upozornila, že informace o střelbě nedokázala bezprostředně nezávisle ověřit. 

Domů
Sdílet
Diskuse