Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
16. září 2022 v 20:20
Čas čtení 0:48

Median: Danuše Nerudová by v prezidentských volbách výrazně posílila, Andrej Babiš je na prvním místě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Median: Danuše Nerudová by v prezidentských volbách výrazně posílila, Andrej Babiš je na prvním místě
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Říká to aktuální výzkum agentury Median.

Prezidentské volby se blíží a jednotliví kandidáti již svoje kampaně cílí na potenciální voliče. O tom, kdo usedne na Hrad, bude jasno samozřejmě až po sečtení všech hlasů. Předvolební výzkum agentury Median ale v současnosti dává v prvním kole nejvyšší šance Andreji Babišovi, který svou kandidaturu však ještě neoznámil.

Bývalý premiér ale oproti minulému měsíci jedno procento ztratil. O stejný počet si naopak polepšil Petr Pavel, který svou kandidaturu oznámil na začátku září. Výrazně si polepšila také Danuše Nerudová, která je se svými 11,5 % na třetím místě. 

Mezi nejméně oblíbené kandidáty zatím patří Lenka Bradáčová a Michael Kocáb, jen o půl procenta před nimi je Karel Janeček, který svou kampaň zahájil v červenci ve virtuální realitě. 

Co se týče volebního potenciálu, je na prvním místě Petr Pavel (34,5 %), Andrej Babiš je na druhém (31 %) a na třetím Pavel Fischer (21 %). Danuše Nerudová je s 19,5 % na čtvrtém místě těsně následována Markem Hilšerem (19 %). Volební potenciál určuje, kolik procent hlasů by mohl kandidát získat, pokud by ho volil každý, kdo jeho volbu zvažuje a přijde k volbám.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

První kolo přímé volby prezidenta republiky naplánoval předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) na 13. a 14. ledna příštího roku. Případné druhé kolo se bude konat o dva týdny později.

Domů
Sdílet
Diskuse