Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. září 2022 16:58
Čas čtení 0:41

Kandidáti Solidarity odhalili „mafiánský“ sloup. Jsou na něm Rittig i Babiš

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kandidáti Solidarity odhalili „mafiánský“ sloup. Jsou na něm Rittig i Babiš
Zdroj: Facebook/Anna Šabatová

„Jsme jediní, kdo si spolupráci s ODS (ukrytou pod pseudonymem SPOLU) v koaliční smlouvě zakázali. Myslím, že dotyčné pány autor vystihl skvěle!“ napsala lídryně Solidarity Anna Šabatová k odhalení instalace.

Kandidáti spojení Zelených a ČSSD v novou stranu Solidarita pro Prahu uspořádali na Staroměstském náměstí akci, na které představili tzv. „mafiánský sloup“. Jde o soubor bust zobrazujících bývalého primátora Pavla Béma, Andreje Babiše, Iva Rittiga či podnikatele Romana Janouška. Busty jsou uspořádány do kruhu, přičemž uprostřed nich je optickým klamem naznačena díra do země. Busty vytvořil umělec a sochař Jan Padyšák. 

 

„Sloup vypadá jako díra do země, tunel, ve kterém se ztrácely za vedení ODS v Praze veřejné peníze. Tímto happeningem upozorňujeme i na budoucí domluvenou koalici mezi ANO a ODS,“ napsala k odhalení lídryně strany a bývala zmocněnkyně pro lidská práva Anna Šabatová. „Jsme jediní, kdo si spolupráci s ODS (ukrytou pod pseudonymem SPOLU) v koaliční smlouvě zakázali. Myslím, že dotyčné pány autor vystihl skvěle!“ dodala Šabatová. 

Solidarita možnou spolupráci s hnutím ANO Andreje Babiše na seznamu zakázaných koaličních partnerů nemá, jak uvedla Anna Šabatová v rozhovoru pro Refresher. Komunální a senátní volby se budou konat tento pátek a sobotu. 

Domů
Sdílet
Diskuse