Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. září 2022 13:00
Čas čtení 1:13

Rusové hledají cesty, jak se vyhnout válce. Letenky ze země jsou vyprodané, na internetu trenduje návod na zlomení ruky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusové hledají cesty, jak se vyhnout válce. Letenky ze země jsou vyprodané, na internetu trenduje návod na zlomení ruky
Zdroj: Unsplash/Daniel Lloyd Blunk-Fernández/volně k použití

Poté, co Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, která povolává některé občany do války na Ukrajině, hledají Rusové způsoby, jak se válce vyhnout.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil ve středu částečnou mobilizaci. Ta do války na Ukrajině povolává občany v záloze a ty, kteří v minulosti sloužili v ozbrojených silách, mají určitou vojenskou specializaci a příslušné zkušenosti. Putin tímto krokem nepřímo potvrdil, že válka není „speciální operací“.

Některým Rusům se ale do války zjevně nechce. Letenky ze země jsou vyprodané a tamním mužům údajně nezbývá než googlit, jak si zlomit ruku nebo jak prchnout ze země.

21. září 2022 9:02 Čas čtení 0:50 Rusové musí do války. Prezident Putin vyhlásil částečnou mobilizaci Rusové musí do války. Prezident Putin vyhlásil částečnou mobilizaci

Volodymyr Tretyak na Twitteru zveřejnil snímek, podle kterého se v Rusku aktuálně velmi hojně vyhledává výraz „jak opustit zemi“. „Putin ještě nepromluvil, ale na ruském Googlu se už zvýšil počet hledaných dotazů ‚jak opustit zemi‘,“ napsal. 

To potvrzují také data, která sesbíral Václav Černohorský z ČT24, jenž působí v Istanbulu. Jednosměrné letenky z Moskvy do Istanbulu podle něj mizí rychlostí blesku, a to i přesto, že stojí více než 30 tisíc.

Vlákno o tom, co aktuálně trenduje v Rusku, vede na Twitteru Andrej Poleščuk. Letenky z Moskvy do Istanbulu a Jerevanu jsou podle něj již vyprodány a na Googlu se hojně vyhledává také výraz „jak si zlomit ruku“. Ruské železnice a Aeroflot přestaly prodávat jízdenky a letenky mužům ve věku 18–65 let a od deváté hodiny večerní budou v zemi probíhat protesty proti mobilizaci. 


Podle ruského internetového listu Lenta se vyprodaly lety do Arménie, Turecka a Gruzie, odkazuje se na něj web Newsweek.

Domů
Sdílet
Diskuse