Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. září 2022 13:39
Čas čtení 0:48

Toto je nejdelší kniha světa. Má 21 450 stran a její cena je téměř 50 tisíc korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Toto je nejdelší kniha světa. Má 21 450 stran a její cena je téměř 50 tisíc korun
Zdroj: One Piece Film RED/propagační materiál

Na trhu se objevila nejdelší kniha světa, která sestává ze 21 450 stran. Jedná se o limitovanou edici japonského manga komiksu One Piece, která stojí téměř 50 tisíc korun.

Na trh byla uvedena nejdelší kniha světa, která sestává ze 21 450 stran. Jedná se o limitovanou edici japonského manga komiksu One Piece. Kniha se podle informací The Guardian nedá číst a spíše slouží jako umění. Její cena je 1 900 eur, tedy 46 787 korun, píše Library of Ohara.

21. září 2022 10:30 Čas čtení 0:56 FBI vyšetřuje údajného hackera, který ukradl videa z GTA VI. Napadnout měl i Uber FBI vyšetřuje údajného hackera, který ukradl videa z GTA VI. Napadnout měl i Uber

Pod knihou není podepsán autor mangy One Piece Eiičiró Oda, nýbrž multižánrový umělec Ilan Manouach. Právě on navrhl tuto limitovanou edici s názvem ONEPIECE, jejíž cena je 1 900 eur (tedy 46 787 korun). Vytiskl digitální vydání japonského komiksu a svázal jej dohromady, nikoli jako knihu, ale jako umělecké dílo.

„Objekt má podobu knihy, ale číst nejde,“ komentoval výtvor mluvčí JBE. Záměrem podle něj bylo zhmotnit podstatu komiksů, jež mají „užitnou hodnotu pro čtenáře a směnnou hodnotu pro sběratele“.

Anketa:
Ozdobil*a by sis domov podobným objektem ze svého oblíbeného komiksu?
Jasně, vypadá to úchvatně.
Muselo by to být krapet levnější. :)
Nikam by se mi to nevešlo.
Komiksy nejsou vůbec můj styl.
Jasně, vypadá to úchvatně.
38 %
Muselo by to být krapet levnější. :)
21 %
Nikam by se mi to nevešlo.
2 %
Komiksy nejsou vůbec můj styl.
40 %

Ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že se jedná o „zbytečnost“ pro největší fanoušky mangy, není tomu tak. Limitovaný náklad 50 výtisků byl uveden do prodeje 7. září a vyprodal se za pouhých pár dní. 

Domů
Sdílet
Diskuse