Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
21. září 2022 14:49
Čas čtení 0:41

Adekvátní reakcí na ruskou mobilizaci by měla být větší pomoc Ukrajině, míní prezident Zeman

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Adekvátní reakcí na ruskou mobilizaci by měla být větší pomoc Ukrajině, míní prezident Zeman
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman se vyjádřil k ruské mobilizaci.

Ruská mobilizace je podle prezidenta Miloše Zemana zřejmě důsledkem ukrajinských vojenských úspěchů z poslední doby. „Adekvátní reakcí by bylo zvýšení pomoci Ukrajině, a to nejenom ve vojenské oblasti,“ píše se v prohlášení, které na Twitter umístil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman se tak připojil k dalším českým politikům, kteří na situaci již stihli reagovat.

21. září 2022 11:53 Čas čtení 2:00 „Jediným agresorem je Rusko.“ Politické špičky reagují na Putinovu mobilizaci „Jediným agresorem je Rusko.“ Politické špičky reagují na Putinovu mobilizaci

Zeman reagoval na televizní vystoupení ruského prezidenta Vladimira Putina, který ve středu ráno vyhlásil částečnou mobilizaci. Do bojů na Ukrajině se nyní budou muset zapojit především ti, kteří jsou v záloze, a ti, kteří již v minulosti sloužili v ozbrojených silách.

Putin uvedl, že vyhlášení částečné mobilizace má sloužit na obranu před Západem, který se podle něj snaží oslabit, rozdělit a zničit Rusko. Mobilizace začne podle ruského prezidenta okamžitě. Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua, na kterého se odkazuje ČTK, armáda povolá na 300 tisíc rezervistů.

Zpět
Sdílet
Diskuse