Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
22. září 2022 14:56
Čas čtení 1:05

V Connecticutu zavedli na školách povinnou výuku o změně klimatu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Connecticutu zavedli na školách povinnou výuku o změně klimatu
Zdroj: Unsplash/Patrick Hendry

Přestože 90 % státních škol již o změně klimatu vyučuje, povinné vzdělávání o klimatu zaručuje, že se nestane obětí rozpočtových škrtů nebo nebude omezeno kvůli kolísající politické vůli těch, kteří tvrdí, že změna klimatu je podvod.

Díky novému zákonu budou muset školy v Connecticutu brzy učit žáky o změně klimatu. Nový zákon vyžaduje, aby každý školní obvod ve státě vyučoval o změnách klimatu v souladu se standardy Next Generation Science Standards. Tento mandát byl zahrnut do návrhu zákona o plnění státního rozpočtu. Informoval o tom server The Planetary Press

Mandát vyžaduje, aby connecticutské veřejné školy od července 2023 začlenily do svých běžných přírodovědných osnov hodiny o změně klimatu způsobené člověkem. Prostřednictvím učebních osnov žáci získají představu o tom, jaký vliv má lidská činnost na změny klimatu a jak může měnící se klima a jeho nepříznivé dopady ovlivnit obyvatelstvo. Dozvědí se také o možných řešeních klimatických změn, jejich spolehlivosti, nákladech a sociálně-ekologických dopadech.

O změně klimatu se vyučuje nedostatečně

Přestože 90 % státních škol již o změně klimatu vyučuje, povinné vzdělávání o klimatu zaručuje, že se nestane obětí rozpočtových škrtů nebo nebude omezeno kvůli kolísající politické vůli těch, kteří tvrdí, že změna klimatu je podvod, vysvětluje státní zástupkyně Christine Palm místopředsedkyně výboru pro životní prostředí Generálního shromáždění státu Connecticut, jež se o přijetí této legislativy snaží od roku 2018.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

„Věda o klimatu je spolu s uměním často jednou z prvních věcí, které jdou stranou, když jsou rozpočty napjaté,“ řekla Palm listu The Connecticut Mirror. „Mnoho chudších komunit se o tom neučilo, a to je opravdu parodie, protože barevní lidé a lidé ve městech jsou změnou klimatu postiženi více... Pro mě to byla otázka environmentální spravedlnosti.“

Celostátní průzkum mezi učiteli přírodních věd zjistil, že většina učitelů středních škol a gymnázií věnuje během školního roku výuce o změně klimatu pouze jednu až dvě hodiny, přičemž 30 % učitelů do výuky zařadilo méně než hodinu.

Domů
Sdílet
Diskuse