Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
25. září 2022 v 11:45
Čas čtení 0:56

Pavel Novotný jasně zvítězil v Řeporyjích

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pavel Novotný jasně zvítězil v Řeporyjích
Zdroj: Yan Renelt/MFDNES + LN/Profimedia

Současný starosta pražské městské části Řeporyje s přehledem obhájil svůj mandát. ODS dovedl k ještě lepšímu výsledku než před čtyřmi lety.

Pavel Novotný (ODS), který byl v uplynulém období starostou pražské městské části Řeporyje, dovedl svoji stranu k jasnému vítězství. V komunálních volbách dostala 37,13 % a v zastupitelstvu o 11 členech obsadila pět křesel. Občané vyjádřili Novotnému dokonce vyšší podporu než při minulých volbách, kdy s ODS získal 29,75 % hlasů. 

Novotný svoji nevelkou městskou část v průběhu volebního období dostal několikrát na politickou mapu a do pozornosti médií. Dostal se do hledáčku ruských novinářů kvůli pomníku Vlasovcům, zvolil hraniční metody v boji proti autovrakům, třídírně odpadů, černým skládkám či nelegálním ubytovnám. 

Novotný proslul neotřelými metodami

K potlačení ilegálních aktivit na území Řeporyjí využil svého dosahu na sociálních sítích, opakovaně publikoval videa lidí, kteří sprejovali, vytvářeli černou skládku nebo přecházeli železniční přechod s padlými závorami. Neortodoxní metody zřejmě části voličů imponovaly.

U voličů ale pravděpodobně zarezonoval také fakt, že se za Novotného otevřel nový skatepark, došlo k renovaci staré nádražní budovy pro potřeby ukrajinských uprchlíků a další kultivaci veřejných prostor. 

13. září 2020 v 8:00 Čas čtení 16:21 Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor)

Pavel Novotný na Twitteru avizoval, že by v Řeporyjích mohl navázat na spolupráci z předchozího volebního období. V městské části totiž kromě ODS uspěla také TOP 09 a jeden ze dvou místostarostů David Roznětinský.

„Pokusím se moc mi svěřenou proměnit především ve spojování, usmíření a především v hledání pokory a dívání se dopředu, namísto dozadu,“ slíbil Novotný voličům a voličkám v děkovném příspěvku na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse