Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
25. září 2022 20:13
Čas čtení 0:42

Část Prahy se ocitla bez elektřiny. Do vedení měl narazit balón (Aktualizováno)

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Část Prahy se ocitla bez elektřiny. Do vedení měl narazit balón (Aktualizováno)
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/volně k užití

V neděli večer došlo v některých částech Prahy k výpadku elektřiny.

Některé části Prahy se na několik desítek minut v neděli v podvečer ocitly bez elektřiny. Podle hasičského záchranného sboru se jednalo zejména o Prahu 2, Prahu 4 a Prahu 10. Problémy se později podařilo odstranit.

„V důsledku výpadku elektrické energie v oblasti Prahy 2, Prahy 4 a Prahy 10 evidujeme zvýšený počet požadavků na vyproštění osob uvízlých ve výtahu,“ uvedli hasiči na Twitteru. Po 19. hodině hasiči informovali, že takových případů evidovali 12.

Server iDNES s odkazem na mluvčího Pražské energetiky (PRE) Karla Hanzelku informoval, že šlo o neočekávanou poruchu. Do vedení měl narazit balón.

Výpadek elektřiny postihl i hromadnou dopravu, kde došlo k omezení některých linek. „Výpadek napájení omezil také provoz tramvají linek 4, 6, 7, 11, 14, 18, 19, 22 a 26. Omezení se týká prakticky celé oblasti od Nuslí až do Strašnic,“ uvedla Pražská integrovaná doprava na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse