Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
26. září 2022 v 12:20
Čas čtení 0:57

VIDEO: Celníci na D2 zadrželi řidiče s tabletami k výrobě až 80 kil pervitinu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Celníci na D2 zadrželi řidiče s tabletami k výrobě až 80 kil pervitinu
Zdroj: Celní správa ČR

Celníci zadrželi na dálnici D2 dodávku s tabletami k výrobě drog.

Jihomoravští celníci zadrželi tři čtvrtě tuny tablet s obsahem efedrinu, které slouží k výrobě pervitinu. V dodávce, zadržené na dálnici D2, našli celníci při kontrole dohromady pět palet zboží. To mělo putovat z Rumunska do Ostravy. Celní správa o tom informuje na svých stránkách.

„V noci ze čtvrtka na pátek kontrolovala hlídka celníků vozidla na dálnici D2. Ve směru na Brno si všimla projíždějící dodávky s polskou mezinárodní značkou a rozhodla se ji prověřit. Světelným výstražným znamením řidiče vozidla upozornila a následně ho navedla na parkoviště u čerpací stanice. Po otevření nákladového prostoru celníci zjistili, že ve vozidle je naloženo pět palet zboží, které mělo být převezeno z Rumunska do Ostravy,“ popisuje Lada Temňáková, tisková mluvčí celníků.

Podle ní se jednalo o látku Efedrina Arena 50 mg v dózách po 150 tabletách. Dohromady dodávka převážela přibližně 3 miliony tablet. Řidič nepředložil potřebné doklady o převozu zboží. Jednal tak v rozporu s českými i evropskými předpisy, kvůli čemuž nabrali celníci podezření, že se může jednat o materiál na výrobu drog. Z daného množství by podle celníků šlo vyrobit až 80 kilogramů drogy.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Obě osoby byly zadrženy, vyslechnuty a následně umístěny do cely předběžného zadržení. V současné době jim už bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a jsou vazebně stíhány. V případě prokázání spáchání trestného činu jim hrozí trest odnětí svobody na osm až dvanáct let nebo propadnutí majetku,“ uzavírá Temňáková.

Domů
Sdílet
Diskuse