Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
27. září 2022 17:31
Čas čtení 1:31

Jeffrey Dahmer na Netflixu budí kontroverze. Měli se zeptat, zda natáčení nevadí, říká sestra oběti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Jeffrey Dahmer na Netflixu budí kontroverze. Měli se zeptat, zda natáčení nevadí, říká sestra oběti
Zdroj: Netflix
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Rita Isbell, sestra Errola Lindseyho, jedné z obětí Jeffreyho Dahmera, promluvila o pocitech z nového seriálu na Netflixu.

Rita Isbell poskytla emotivní rozhovor pro server Insider. Zmiňuje v něm například, že ohledně dokumentárního seriálu ji Netflix nikdy nekontaktoval. „Mám pocit, že se nás Netflix měl zeptat, jestli nám to nevadí nebo jak se cítíme. Mě se na nic nezeptali. Prostě to udělali,“ popsala. 

27. září 2022 11:00 Čas čtení 5:15 Dětství v prostředí plném drog, násilí i prostituce. Toto jsou celebrity, které vyrůstaly v chudobě Dětství v prostředí plném drog, násilí i prostituce. Toto jsou celebrity, které vyrůstaly v chudobě

Z natáčení tak – stejně jako zbytek pozůstalých – neviděla ani korunu. Je podle ní smutné, že část výdělku nešla ani dětem zavražděných. Takto to dle jejích slov působí, že Netflix na tragédii pouze chamtivě vydělává.

„Nepotřebuji se dívat na seriál. Já jsem to prožila.“

Isbell v rozhovoru zdůraznila, že všechny epizody seriálu s názvem „Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ neviděla: „Nepotřebuji se na to dívat. Já jsem to prožila. Vím přesně, co se stalo.“ Podívala se pouze na epizodu, ve které je ztvárněna ona sama. Konkrétně se jednalo o část, ve které vypovídá při Dahmerově odsouzení v roce 1992.

„Neměla jsem strach. To vůbec nejsem já. Nikdy jsem neměla ani kousek strachu v těle. Věřím, že to věděl i on. A pak jsem byla naštvaná, protože se na mě nechtěl podívat. Důvodem, proč jsem během té výpovědi řekla to, co jsem řekla, bylo to, že během soudního procesu ho vykreslovali jako člověka, který se nedokázal ovládat. Ale abyste mohli dělat věci, které dělal, musíte se ovládat. Musíte mít vše pod kontrolou,“ popsala pocity, které tehdy zažívala u soudu po smrti svého bratra Errola Lindseyho.

Právě Errol bude dle jejích slov v duchu stále živý. Je pro ni důležité, aby jeho odkaz zůstal zachován, aby o něm mohla vyprávět své neteři – Errolově dceři. 

26. září 2022 6:00 Čas čtení 5:33 10 filmů, které svými triky a efekty změnily kinematografii 10 filmů, které svými triky a efekty změnily kinematografii

K nové sérii Netflixu se vyjádřil i Errolův bratranec Eric Perry. Další a další připomínání Jeffreyho Dahmera je podle něj traumatizující. „Nikomu neříkám, na co se má dívat. Vím, že ‚true crime‘ je nyní obrovský, ale pokud jste skutečně zvědaví na oběti, moje rodina je kvůli tomuto pořadu naštvaná. Je to pořád dokola retraumatizující. A proč? Kolik filmů/pořadů/dokumentů ještě potřebujeme?“ napsal na Twitteru.

Americký sériový vrah a sexuální delikvent Jeffrey Dahmer v letech 1978 až 1991 zavraždil 17 mužů. Oběti znásilňoval i po smrti, jejich těla rozřezával, a některé jejich části dokonce jedl. Errolu Lindseymu bylo pouhých 19 let, když jej Dahmer zavraždil. 

Zpět
Sdílet
Diskuse