Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. září 2022 11:40
Čas čtení 0:59

Shakira půjde před soud, hrozí jí osm let vězení. Úřadům se sbíhaly sliny na moje peníze, tvrdí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Shakira půjde před soud, hrozí jí osm let vězení. Úřadům se sbíhaly sliny na moje peníze, tvrdí
Zdroj: Getty Images/J. Countess

Kolumbijská zpěvačka čelí obvinění z daňových úniků.

Už dříve jsme tě informovali, že Shakira půjde před španělský soud. Odmítla totiž dohodu se španělskou prokuraturou, která ji viní z úniků na daních ve výši 14,5 milionu eur (cca 356 milionů korun). Žalobci nyní kromě pokuty požadují pro umělkyni také osmileté vězení.

Zpěvačka jakoukoli vinu odmítá

Pětačtyřicetiletá Shakira jakékoli pochybení opakovaně odmítá. „Jsem přesvědčená o tom, že mám dostatek důkazů, které rozhodnou o mé nevině, a že spravedlnost zvítězí v můj prospěch,“ cituje její slova BBC. Podle španělského deníku El Mundo trvá ale španělská prokuratura na tom, že Shakira nezaplatila španělské vládě daně ve výši 14,5 milionu eur ze svých příjmů z let 2012 až 2014. Žalobci tvrdí, že v té době žila ve Španělsku, ale uváděla jiné oficiální bydliště. 

Podle španělského práva jsou lidé, kteří v zemi stráví víc než šest měsíců, považováni za rezidenty a musí platit daně. Podle obhájců Shakiry se ale jejich klientka ve Španělsku zdržovala jen občasně. 

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

V červenci žalobci vydali dokument, podle kterého Shakira v roce 2012 koupila dům v Barceloně pro ni a jejího tehdejšího partnera, fotbalistu Barcelony Gerarda Piquého. „Tamní daňové úřady viděly, že žiji se Španělem, a začaly se jim sbíhat sliny. Bylo jasné, že chtějí peníze,“ uvedla zpěvačka. Jako oficiální bydliště uvedla Španělsko v roce 2015. Na dani podle svých slov od té doby zaplatila 17,2 milionu eur a nemá žádné nesplacené dluhy.

Domů
Sdílet
Diskuse