Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Barbora Volfová TASR
28. července 2022 8:00
Čas čtení 0:50

Shakira půjde před soud, čelí obvinění z daňových úniků

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Shakira půjde před soud, čelí obvinění z daňových úniků
Zdroj: Wikimedia/Andres.Arranz/volně k užití

Zpěvačka podle prohlášení svého PR týmu věří ve svou nevinu a rozhodla se celou záležitost ponechat v rukou zákona.

Kolumbijská zpěvačka Shakira půjde ve Španělsku před soud. Odmítla totiž dohodu se španělskou prokuraturou, která ji viní z úniků na daních ve výši 14,5 milionu eur (cca 356 milionů korun). Oznámil to ve středu zpěvaččin tým pro styk s veřejností. Informuje o tom agentura TASR.


Shakira podle prohlášení týmu věří ve svou nevinu a rozhodla se celou záležitost ponechat v rukou zákona. Prokuratura obvinila pětačtyřicetiletou zpěvačku ještě v roce 2018 za to, že nezaplatila španělské vládě daně ve výši 14,5 milionu eur ze svých příjmů z let 2012 až 2014. V případě, že bude uznána za vinnou z daňových úniků, jí hrozí pokuta a potenciálně i vězení.


Bližší informace o dohodě, kterou Shakiře navrhla prokuratura v zájmu urovnání celého sporu, nebyly bezprostředně známy. Neví se ani to, kdy by mohl ve věci začít soudní proces. PR tým trvá na tom, že zpěvačka nemá vůči španělskému daňovému úřadu žádné dluhy.


Pro posouzení celého případu je rozhodující otázka, kde vlastně Shakira v letech 2012 až 2014 žila. Prokuratura tvrdí, že většinou pobývala na území Španělska, přestože oficiální bydliště měla na Bahamách.


Shakira, jejíž celé jméno je Shakira Isabel Mebarak Ripoll, má dvě děti s fotbalovou hvězdou klubu FC Barcelona Gerardem Piquém. Dvojice spolu žila právě v Barceloně, ale nedávno svůj 11letý vztah ukončila.

Domů
Sdílet
Diskuse