Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. září 2022 16:30
Čas čtení 0:58

KFC v Česku poprvé nabídne rostlinnou alternativu k masovým výrobkům

Kategorie:
News
Uložit Uložené
KFC v Česku poprvé nabídne rostlinnou alternativu k masovým výrobkům
Zdroj: KFC

KFC se tak zařadí po bok dalších fastfoodových řetězců, které už rostlinné alternativy nabízí.

V českých pobočkách KFC budou moci lidé nově ochutnat bezmasé nugety s názvem Veggets, které rozšíří nabídku tohoto fastfoodového řetězce. Na novinku upozornil server CzechCrunch. KFC se tak přidává k dalších řetězcům a firmám, které už rostlinnou alternativu nabízí, a reaguje na rostoucí popularitu rostlinné stravy. Na některých pobočkách jsou veggetky dostupné už nyní. 

Zájem o rostlinné alternativy v Česku roste

„V KFC jdeme s dobou, sledujeme trendy a vnímáme také přání našich zákazníků. Naše nabídka s halloumi, která už nějaký pátek stálou nabídku osvěžuje, má u zákazníků velký úspěch. A my jsme se rozhodli, že chceme jít ještě dál. Zákazníci tak mohou ochutnat čistě rostlinné nugetky Veggets,“citoval CzechCrunch Ivanu Makalovou Dlouhou, ředitelku KFC pro Českou republiku

„Rostlinné nugetky Veggets jsou už nyní dostupné ve vybraných restauracích KFC - konkrétně je mohou zákazníci vyzkoušet v Praze, středních Čechách , Brně, Plzni a Ostravě,“ doplnila pro Refresher Makalová Dlouhá.

KFC se tak přidalo k dalším fastfoodovým řetězcům, které bezmasé varianty svých oblíbených pokrmů už nabízí. Jedná se například o McDonald's nebo Burger King, bezmasou variantu populárních kuliček už od roku 2020 také IKEA.

25. února 2024 10:00 Čas čtení 5:10 Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem

Nejnovější data agentury InsightLab z dubna letošního roku ukázala, že zájem o rostlinné alternativy v Česku roste. Do jídelníčku je zahrnuje až 70 % Čechů. Z průzkumu vyplynulo, že až 53 % lidí zařazuje do jídelníčku rostlinné alternativy proto, že jim chutnají, a teprve mezi další důvody patří narůstající počet flexitariánů či to, že lidé po alternativách sahají kvůli zdravotním důvodům či z důvodu ochrany zvířat. 

Domů
Sdílet
Diskuse