Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. září 2022 17:38
Čas čtení 1:11

Američtí policisté zastřelili 19letého chlapce s airsoftovou zbraní. Sám je zavolal na násilného otce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Američtí policisté zastřelili 19letého chlapce s airsoftovou zbraní. Sám je zavolal na násilného otce
Zdroj: Los Angeles Police Department

Devatenáctiletý Luis Herrera přišel o život poté, co na něj jeden z policistů osmkrát vystřelil.

Policista v Los Angeles zastřelil devatenáctiletého mladíka poté, co si spletl jeho airsoftovou zbraň se skutečnou. Omyl si uvědomil až ve chvíli, kdy Luis Herrera ležel na zemi a krvácel. Na případ upozornil server Vice. 

Šlo jen o hračku, mladík ale neuposlechl policejní příkaz 

Video přímo ze zásahu proti mladíkovi zveřejnila losangeleská policie na YouTube. Devatenáctiletý Luis Herrera 17. září zavolal na linku 911 a uvedl, že jeho opilý otec napadl matku. Když se ji pokoušel bránit, napadl prý otec i jeho. Když na místo dorazili dva policisté, Herrera otevřel dveře a v rukou měl černou zbraň. 

Šlo o airsoftovou zbraň, policisté se ale domnívali, že jde o skutečnou. Přikázali mu, aby ji odhodil, mladík je neposlechl a zbraň na policisty namířil. Ti se ukryli za popelnice vedle domu a jeden z nich začal střílet ze své služební pistole. 

Když Herrera ležel na zemi, ozývaly se mimo kamerový záznam další hlasy. Chlapcův otec se snažil přiblížit ke svému zraněnému synovi, zatímco jeho matka křičela. Na místo přijeli záchranáři, mladík však střelným zraněním na místě podlehl. 

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Policie později potvrdila, že zbraň, kterou zesnulý Herrera na policisty mířil, byla airsoftová. „Strážníci mu přikázali, aby zbraň odhodil, on je neposlechl. Sundal ji z ramene a namířil na ně, což vedlo k zahájení střelby,“uvedla později policie v prohlášení. Důstojník, který střílel ze služební zbraně, Luis Navarrete, dostal podle úřadů administrativní volno, druhý policista jmenován nebyl.

Zbraň, kterou mladík namířil proti strážníkům.
Zbraň, kterou mladík namířil proti strážníkům. Zdroj: Los Angeles Police Departement

Do vyšetřování incidentu se zapojí mimo jiné i policejní prezident. Konečné rozhodnutí o tom, zda Navarrete zůstane ve své funkci, bude záviset na městské policejní radě. 

Zatímco většina airsoftových zbraní je vyrobena tak, aby na první pohled vypadala jako hračka, někteří mladiství ji natírají černou barvou, aby připomínala skutečnou zbraň. To letos v červenci stálo život osmnáctiletého mladíka v Bronxu, který rukou policisty zemřel podobně jako Herrera. 

Domů
Sdílet
Diskuse