Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
30. září 2022 13:28
Čas čtení 0:30

Obrazem: Floridou se prohnal hurikán Ian, vyžádal si obrovské škody a ztráty na životech

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Obrazem: Floridou se prohnal hurikán Ian, vyžádal si obrovské škody a ztráty na životech
Zdroj: TASR/AP

Policie pátrá po tisících lidí, miliony obyvatel jsou bez proudu.

Na Floridě pokračují pátrací a záchranné akce poté, co se ve středu večer státem prohnal hurikán Ian. Ten dosáhl čtvrtého stupně nebezpečí, kromě silného větru s sebou přinesl také záplavy. Podle BBC je potvrzených zatím deset obětí, podle úřadů ale bude číslo mnohonásobně vyšší.

Americký prezident Joe Biden varoval, že bouře by mohla být nejvíce smrtícím hurikánem v historii Floridy. Hurikán za sebou zanechal značné škody také na domech, lodích nebo infrastruktuře. Guvernér státu Lee County Ron DeSantis na tiskové konferenci řekl, že škody ve Fort Myers, tamním přístavním městě, jsou nepopsatelné. Z některých domů podle něj zbyly jen betonové desky. 

Úřady varovaly také před smrtelnými úrazy, ke kterým by mohlo dojít i poté, co hurikán odešel. Lidé dostali varování například před spadlým elektrickým vedením na stromech. 

Hasiči pomáhají do bezpečí obyvatelům města Orange. Další snímek ze zaplaveného Orange.Auta na zaplavené silnici ve městě North Port.Takto probíhala evakuace obyvatel domu pro seniory ve městě Orlando.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse