Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
30. září 2022 22:25
Čas čtení 0:43

Povolávací rozkaz do ruské armády dostal i bývalý mistr světa v boxu Nikolaj Valujev

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Povolávací rozkaz do ruské armády dostal i bývalý mistr světa v boxu Nikolaj Valujev
Zdroj: Getty Images/Boris Streubel

Bývalý šampion vstoupil v roce 2011 do politiky a stal se poslancem parlamentu za Putinovu stranu Jednotné Rusko.

Daily Mail píše, že mobilizaci Vladimira Putina se nevyhnul ani bývalý mistr světa v těžké váze, devětačtyřicetiletý ruský boxer Nikolaj Valujev. I on totiž dostal povolávací rozkaz do armády a podle vlastních slov plánuje narukovat už příští týden.

1. října 2022 9:47 Čas čtení 0:50 Joe Biden promluvil k Putinovi: Jsme připraveni bránit každý centimetr území NATO Joe Biden promluvil k Putinovi: Jsme připraveni bránit každý centimetr území NATO

Půjde tak bojovat na Ukrajinu, kde zuří válka již od 24. února po agresivní ruské invazi, kterou odsoudil téměř celý svět. Valujev byl dvojnásobným držitelem titulu WBA a s výškou 213 centimetrů byl vůbec nejvyšším i nejtěžším mistrem světa.

V roce 2011 také vstoupil do politiky a stal se poslancem parlamentu za Putinovu stranu Jednotné Rusko. Jak připomínají britské noviny, v roce 2013 se ukázalo, že na Sibiři hledal skutečného bigfoota, přičemž Channel 4 natočil dokument o jeho expedici s názvem Bigfoot Files. Stvoření pochopitelně nikdy nenašel.

Nikolaj Valujev
Zdroj: Getty Images/Boris Streubel

Měl také vážné zdravotní problémy s kostmi a klouby, kvůli kterým musel podstoupit operaci. Přesto však dostal povolávací rozkaz.

Mobilizace se dotkla i jiných sportovců, konkrétně hokejistů v ruské KHL. Narukovat by měli hráči i funkcionáři. Na opačné straně barikády, tedy za Ukrajinu, bojují momentálně proti Rusku bratři Kličkové či Olexandr Usyk, kteří jsou také boxery.

Domů
Sdílet
Diskuse