Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
30. září 2022 17:08
Čas čtení 0:38

Ukrajina podala žádost o urychlené přijetí do NATO

Kategorie:
News
Uložit Uložené

„De facto jsme již cestu do NATO absolvovali. De facto jsme již prokázali kompatibilitu se standardy Aliance. Pro Ukrajinu jsou totiž skutečné – skutečné na bojišti i ve všech aspektech naší interakce. Navzájem si důvěřujeme, pomáháme si a chráníme se.“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podal přihlášku do NATO a doufá, že bude schválena ve zrychleném režimu. Uvedl také, že Ukrajina již požadavky NATO dodržuje a plní i bez členství. Informovala o tom Kancelář prezidenta Ukrajiny.

„De facto jsme již cestu do NATO absolvovali. De facto jsme již prokázali kompatibilitu se standardy Aliance. Pro Ukrajinu jsou totiž skutečné – skutečné na bojišti i ve všech aspektech naší interakce. Navzájem si důvěřujeme, pomáháme si a chráníme se. Toto je Aliance,“ uvedl k podepsání přihlášky ukrajinský prezident.


„Dnes Ukrajina žádá o zavedení členství de iure. V rámci postupu, který bude odpovídat našemu významu pro ochranu celé naší komunity. Zrychleným způsobem. Podpisem žádosti Ukrajiny o urychlené členství v NATO činíme rozhodující krok,“ dodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse