Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. října 2022 13:25
Čas čtení 0:50

Nová funkce iPhonu 14 přivolala policii ke smrtelné autonehodě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nová funkce iPhonu 14 přivolala policii ke smrtelné autonehodě
Zdroj: Apple

Nová funkce iPhonu detekovala náraz a sama zavolala na tísňovou linku.

Nová funkce mobilního telefonu iPhone 14 od společnosti Apple přivolala v americkém státě Nebraska policii k vážné autonehodě. Životy se již ale zachránit nepodařilo. Nehoda, ke které telefon prostřednictvím linky 911 přivolal pomoc, si vyžádala šest obětí. Na událost upozornil server Independent.

Telefon má v sobě nově zabudované senzory a softwarové algoritmy k detekci nárazu. Dokáže tak rozpoznat, že majitel zařízení měl pravděpodobně autonehodu. V takovém případě se na obrazovce iPhonu zobrazí upozornění a nabídne možnost zavolat záchrannou službu. Pokud uživatel po dobu dvaceti sekund nereaguje, zavolá ji automaticky. Podle společnosti Apple záchranářům zároveň předá zeměpisnou délku a šířku s přibližnou velikostí okruhu pátrání. 

Systém je podle popisu schopný detekovat čelní, boční a zadní nárazy a převrácení sedanů, minivanů, SUV, pick-upů a dalších osobních automobilů. Funkce je zabudována i v hodinkách Apple Watch a lze ji případně vypnout v nastavení. 

„2. října ve 2:16 hodin ráno obdrželi lincolnští policisté tísňové volání ze záznamu iPhonu, podle něhož měl majitel telefonu těžkou nehodu a nereagoval na svůj telefon. Předběžně se zdá, že vozidlo přejelo vozovku a narazilo do stromu,“ informovali místní policisté na Facebooku. Dodali, že na místě bylo pět mrtvých – šestadvacetiletý řidič a čtyři spolujezdci ve věku 21, 22, 22 a 23 let. Po převozu do nemocnice následně zemřela i čtyřiadvacetiletá žena.

apple iphone
Zdroj: Apple
Domů
Sdílet
Diskuse