Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2022 9:30
Čas čtení 8:47
Denisa Šútorová

14 top momentů z týdnů módy: Kanye se procházel po 275 tisících litrech bahna, Moncler zavřel náměstí před milánským dómem

14 top momentů z týdnů módy: Kanye se procházel po 275 tisících litrech bahna, Moncler zavřel náměstí před milánským dómem
Zdroj: Getty Images/Sean Zanni
MÓDA FASHION WEEK MÓDA
Uložit Uložené

Designéři se letos odvázali více než kdy předtím. Na molu jsme mohli vidět růžový kabriolet i nahou Bellu Hadid.

New York, Milán, Londýn a Paříž v září otevírají své dveře, aby přitáhly všechny nadšence světa módy. Oficiální týdny módy jsou již tradičně platformou, na níž designéři představují kolekce pro příští sezónu jaro/léto 2023. 


Kromě modelů vsadili na hvězdné obsazení, dramaturgii show a také rekvizity na molu. Luxusní domy se postaraly i o několik dosud nevídaných momentů, které se, jak jinak, setkaly s obrovským potleskem a určitě se zapíší do historie.

1. Coperni vytvořil šaty na nahém těle Belly Hadid přímo na mole

O nezapomenutelný moment pařížského týdne módy se postarala francouzská značka Coperni. Na molu se jako sebevědomá bohyně zjevila modelka Bella Hadid, která kráčela pouze v kalhotkách, bílých vysokých botách a rukama si zakrývala prsa. Technici vyčarovali šaty přímo na mole na jejím těle.

Před očima publika jí na nahé tělo nastříkali speciální sprej od španělské značky Fabrican, kterou vlastní španělský designér a vědec Manel Torres. Sprej obsahuje bavlnu a syntetická vlákna rozpustná v roztoku polymeru, který se při kontaktu s tělem vypaří a tekutina ztvrdne na nositelnou textilní látku. Vogue přirovnává výslednou texturu látky k jemné teplákovině. Bella tak na sobě do pár minut měla elegantní bílé šaty, které zdůrazňovaly siluetu těla.

Doporučeno
Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň 19. dubna 2024 13:00

Dvojice designérů značky, kterou si zamilovala i Kylie Jenner, Rihanna či Dua Lipa, tímto gestem posunula hranice módních technologií udržitelnějším směrem a lze říci, že se postarala o nejsilnější okamžik letošní světové série fashion weeků. „Chtěli jsme zlepšit a posunout naši estetiku i vědeckým způsobem. Naší povinností jakožto designérů je zkoušet nové věci a ukázat možnou budoucnost,“ řekl designér Sébastien Meyer pro Vogue.


2. Kondomy jako rukavice

Značka Botter, která vznikla v roce 2016, je inspirovaná kulturou, barvami a životem v Karibiku a prezentuje se silným povědomím o udržitelnosti. O moment kontroverze na pařížském fashion weeku se její designéři postarali díky opravdu unikátnímu designu rukavic. Ruce modelek totiž navlékli do zabarvených kondomů naplněných vodou. Šlo tak o velmi neobvyklý doplněk, jehož cílem bylo doslova přinést vodu na molo, vysvětlil Rushemy Botter, který značku vede spolu s Lisi Herrebrug.

Botter při výrobě produktů používá recyklované plasty a chaluhu s cílem posílit povědomí o znečištění oceánů a zvyšování teploty vody, které ohrožují podmořský svět a jeho živočichy.

Na videu níže si můžeš prohlédnout, jak tento extravagantní model rukavic vznikal. Na zimu je však Botter zřejmě nedoporučuje. Ani na léto. Ani jindy.

@voguemagazine Water balloon gloves, anyone? #Botter’s spring 2023 debut during #ParisFashionWeek saw models outfitted in a very specific, unique glove accessory—made from water balloons? #fashionforyou ♬ original sound - Vogue
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 122561 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik lidí připravovalo přehlídku Balenciaga.
  • Proč bylo na přehlídce značky Moncler 1 952 modelek, hudebníků, interpretů a tanečníků.
  • Co inspirovalo Alessandra Michela při tvorbě kolekce s dvojčaty.
  • Kdo si odskočil z „modelkovského důchodu“ a objevil se na milánském týdnu módy.
  • Která hvězda Game of Thrones se objevila na excentrické přehlídce Thoma Browna a proč se ji designér rozhodl oslovit.
Domů
Sdílet
Diskuse