Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
4. října 2022 19:22
Čas čtení 0:40

Rusko uložilo TikToku pokutu 1,2 milionu korun. Vadí mu videa s LGBTQ+ lidmi

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko uložilo TikToku pokutu 1,2 milionu korun. Vadí mu videa s LGBTQ+ lidmi
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Ruský soud vyzval platformu, aby odstranila videa s LGBTQ+ tematikou, radikálním feminismem či dalším obsahem, který „ohýbá tradiční sexuální vztahy“.

Ruský soud uložil platformě TikTok pokutu v přepočtu zhruba 1,2 milionu korun. Společnost totiž nereagovala na výzvu, aby odstranila videa týkající se LGBTQ+ lidí, radikálního feminismu či obsah, který „ohýbá tradiční sexuální vztahy“. O pokutě píší ABC News a NBC Boston.

4. října 2022 12:08 Čas čtení 0:55 Lukašenko žádá bramborovou mobilizaci. Na pole by vyhnal studenty Lukašenko žádá bramborovou mobilizaci. Na pole by vyhnal studenty

Okresní soud v Moskvě uložil TikToku pokutu ve výši v přepočtu zhruba 1,2 milionu korun, a to na základě stížnosti regulačních orgánů. Už dříve si totiž ruské úřady stěžovaly na to, že platforma nereagovala na výzvu, aby zablokovala videa s tematikou LGBTQ+, radikálním feminismem či dalším obsahem, který „ohýbá tradiční sexuální vztahy“.

Ruská vláda požaduje vyšší kontrolu internetu a sociálních médií. Začátkem letošního roku uložil soud pokutu také chatovací službě WhatsApp a sociální síti Snapchat. Důvodem bylo, že obě tyto aplikace neukládaly údaje ruských uživatelů na tamní servery. Mezinárodní firmy tento požadavek odmítají. 

Pokuty byly uděleny také streamovací službě Spofity nebo společnosti Match Group, která vlastní seznamovací aplikaci Tinder. Ruští občané mají navíc zablokované další aplikace. Nesmí používat Google, LinkedIn, Instagram ani Facebook. Společnost Meta je podle ruských úřadů „extremistická“.

Domů
Sdílet
Diskuse