Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. října 2022 17:41
Čas čtení 0:50

Hongkong rozdává stovky tisíc letenek zdarma. Chce obnovit turistický ruch narušený covidem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hongkong rozdává stovky tisíc letenek zdarma. Chce obnovit turistický ruch narušený covidem
Zdroj: Unsplash/Gary Lopater/volně k použití

Hongkong zdarma rozdá 500 tisíc letenek v hodnotě dvou miliard hongkongských dolarů (zhruba 6,3 miliardy korun). Po covidu bojuje s upadajícím cestovním ruchem.

V Hongkongu během pandemie covidu platila jedna z nejpřísnějších protipandemických pravidel na světě. Turistický ruch ve městě tak byl téměř pozastaven, ale ani po zrušení opatření se turisté do Hongkongu nevrátili. Tamní úřady proto rozhodly, že zdarma rozdají 500 tisíc letenek v hodnotě dvou miliard hongkongských dolarů (tedy 6,3 miliardy korun), informují BBC a The Times.

6. října 2022 14:56 Čas čtení 0:57 Česko za kontroly na hranicích se Slovenskem zaplatí 110 milionů měsíčně Česko za kontroly na hranicích se Slovenskem zaplatí 110 milionů měsíčně

Během roku 2019 navštívilo Hongkong 56 milionů turistů. Pak ale udeřil covid, město zavedlo přísná pravidla a po turistech jakoby se slehla zem. Za prvních osm měsíců tohoto roku navštívilo Hongkong pouze 184 000 turistů a cestovní ruch upadá.

Na úpad zareagovaly i letecké společnosti. Vedení Virgin Atlantic ve středu oznámilo, že přestane provozovat lety do Hongkongu. „Značné provozní komplikace způsobené probíhajícím uzavřením ruského vzdušného prostoru přispěly k obchodnímu rozhodnutí neobnovit lety v březnu 2023, jak bylo plánováno,“ zní ze společnosti.

Do boje proti nedostatku turistů v Hongkongu proto vykročily tamní úřady, které zdarma rozdají 500 tisíc letenek v hodnotě dvou miliard hongkongských dolarů (tedy 6,3 miliardy korun). „Jakmile vláda oznámí, že zruší všechna omezení kolem covidu-19 pro příchozí cestující, spustíme reklamní kampaně na bezplatné letenky,“ uvedl Dane Cheng, ředitel hongkongského úřadu pro cestovní ruch.

Jeho úřad letenky zakoupil již dříve, aby během pandemie covidu podpořil hongkongské aerolinky, a v brzké době je rozdá.

Domů
Sdílet
Diskuse