Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Radim Šlechta
9. října 2022 v 15:00
Čas čtení 0:53

Česko zná soupeře v kvalifikaci na EURO 2024

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Česko zná soupeře v kvalifikaci na EURO 2024
Zdroj: ČTK/AP/Darko Vojinovic

UEFA losovala týmy na EURO 2024.

Česko si v kvalifikaci na EURO zahraje s Polskem, Moldávií, Faerskými ostrovy a Albánií. Rozhodl o tom los ve Frankfurtu nad Mohanem. Čeští reprezentanti se budou o účast na evropském šampionátu ucházet v Německu v pětičlenné skupině E. O výsledcích losování informovala fotbalová organizace UEFA. Kvalifikace začínají v březnu příštího roku.

Šampionátu v Německu se účastní dva nejlepší týmy z každé skupiny. V rámci kvalifikace se vytvořilo sedm pětičlenných a tři šestičlenné skupiny. Z losování vypadlo Rusko, které UEFA vyřadila kvůli napadnutí Ukrajiny. Kromě vítězných zemí se šampionátu účastní i Německo, které má svoje místo na turnaji coby hostitel jisté.

Samotná kvalifikace začne v březnu a proběhne i v červnu, září, říjnu a listopadu. Samotný turnaj pak začne 14. června 2024 a skončí o měsíc později. Český tým bude o postup do šampionátu bojovat s Polskem, Moldávií, Albánií a Faerskými ostrovy. Minulý rok se našim hráčům podařilo probojovat až do čtvrtfinále.

21. června 2024 v 20:00 Čas čtení 0:33 V dětství snil o fotbale, dnes hraje EURO 2024. Tohle je kapitán české reprezentace Tomáš Souček | VIDEO V dětství snil o fotbale, dnes hraje EURO 2024. Tohle je kapitán české reprezentace Tomáš Souček | VIDEO

V kvalifikaci je podle vyjádření trenéra Jaroslava Šilhavého postup jednoznačným cílem. „Nejsilnější soupeři čekají samozřejmě v prvním koši. Kdybych se musel rozhodnout, koho bych si z tohoto koše přál, aniž bych tyto týmy jakkoliv podceňoval, tak možná Maďarsko, Švýcarsko nebo Polsko,“řekl ve čtvrtek. Alespoň z části se tedy jeho přání naplnilo.

Domů
Sdílet
Diskuse