Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
9. října 2022 15:00
Čas čtení 0:53

Česko zná soupeře v kvalifikaci na EURO 2024

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Česko zná soupeře v kvalifikaci na EURO 2024
Zdroj: ČTK/AP/Darko Vojinovic

UEFA losovala týmy na EURO 2024.

Česko si v kvalifikaci na EURO zahraje s Polskem, Moldávií, Faerskými ostrovy a Albánií. Rozhodl o tom los ve Frankfurtu nad Mohanem. Čeští reprezentanti se budou o účast na evropském šampionátu ucházet v Německu v pětičlenné skupině E. O výsledcích losování informovala fotbalová organizace UEFA. Kvalifikace začínají v březnu příštího roku.

Šampionátu v Německu se účastní dva nejlepší týmy z každé skupiny. V rámci kvalifikace se vytvořilo sedm pětičlenných a tři šestičlenné skupiny. Z losování vypadlo Rusko, které UEFA vyřadila kvůli napadnutí Ukrajiny. Kromě vítězných zemí se šampionátu účastní i Německo, které má svoje místo na turnaji coby hostitel jisté.

Samotná kvalifikace začne v březnu a proběhne i v červnu, září, říjnu a listopadu. Samotný turnaj pak začne 14. června 2024 a skončí o měsíc později. Český tým bude o postup do šampionátu bojovat s Polskem, Moldávií, Albánií a Faerskými ostrovy. Minulý rok se našim hráčům podařilo probojovat až do čtvrtfinále.

11. září 2023 11:00 Čas čtení 2:31 Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk?

V kvalifikaci je podle vyjádření trenéra Jaroslava Šilhavého postup jednoznačným cílem. „Nejsilnější soupeři čekají samozřejmě v prvním koši. Kdybych se musel rozhodnout, koho bych si z tohoto koše přál, aniž bych tyto týmy jakkoliv podceňoval, tak možná Maďarsko, Švýcarsko nebo Polsko,“řekl ve čtvrtek. Alespoň z části se tedy jeho přání naplnilo.

Domů
Sdílet
Diskuse