Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. října 2022 16:32
Čas čtení 0:38

Rusko zařadilo firmu Meta provozující Facebook a Instagram na seznam teroristů a extremistů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko zařadilo firmu Meta provozující Facebook a Instagram na seznam teroristů a extremistů
Zdroj: TASR/AP

Kromě Mety se na seznam dostala také lidskoprávní organizace Vesna.

Ruská agentura pro finanční dohled Rosfinmonitoring zařadila americkou firmu Meta, která provozuje Facebook, na seznam teroristů a extremistů. V úterý o tom informovala ruská státní agentura TASS. 

Na seznamu je i lidskoprávní organizace

Banky musí podle ruského zákona všem organizacím, které jsou na seznamu teroristů a extremistů, zmrazit finanční prostředky a přestat poskytovat služby. 

Už v březnu prohlásil moskevský soud sociální sítě Facebook a Instagram za extremistické a zakázal je na celém ruském území. Cenzurnímu úřadu Roskomnadzor, který spadá pod ministerstvo komunikací Ruské federace, vadila především údajná „diskriminace ruských médií“, která podle něj na těchto sociálních sítích fungovala. Zakázán byl také Twitter. Meta se proti verdiktu odvolala, soud ale toto odvolání zamítl.

Podle další ruské státní agentury Interfax je kromě Mety na seznamu také lidskoprávní organizace Vesna. Petrohradská prokuratura v září požádala soud, aby organizaci prohlásil za extremistickou a její činnost v Rusku zakázal. Vesna je jednou z nejstarších lidskoprávních organizací v Bělorusku. Vznikla v roce 1996 během masových protestních akcí tamní opozice. 

Domů
Sdílet
Diskuse