Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. října 2022 20:44
Čas čtení 0:55

Ruský válečný zajatec se do armády přihlásil jen kvůli dluhům z hraní World of Tanks

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ruský válečný zajatec se do armády přihlásil jen kvůli dluhům z hraní World of Tanks
Zdroj: YouTube/Volodymyr Zolkin

Ruského vojáka vyzpovídal na YouTube ukrajinský blogger Volodymyr Zolkin.

Ukrajinec Volodymyr Zolkin zveřejňuje na svém YouTube kanále rozhovory s ruskými válečnými zajatci. V jednom z posledních videí vyzpovídal vojáka, který se do ruské armády přihlásil z jediného důvodu. Tím byly dluhy, které si nadělal hraním hry World of Tanks. Na rozhovor upozornil server Vice. 

Peníze ze hry splatil, pokutu už ne

Ruský voják v rozhovoru uvedl, že dříve pracoval v obchodě, kde našel kreditní kartu. Tu následně použil na výběr pěti tisíc rublů a utratil je v online hře World of Tanks. Velmi brzy ho ale vypátrala policie a obvinila ho z bankovního podvodu. Muž sice vrátil peníze, které do hry vložil, dostal ale pokutu ve výši tři sta tisíc rublů, v přepočtu tedy něco přes 116 tisíc korun.

Na splacení této pokuty už peníze neměl, přihlásil se tak na tři měsíce do armády, nasazen byl přímo na Ukrajinu. Tam byl ale zajat a zatím není jasné, zda a kdy se do Ruska vrátí. 

Zolkinův kanál má díky rozhovorům s válečnými zajatci miliony zhlédnutí. Zolkin vyzpovídal už několik desítek ruských vojáků. Sám uvedl, že se zpovídaných mužů nejprve ptá na souhlas a nabízí jim, že jim po skončení války pomůže kontaktovat jejich rodinu.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Některé organizace včetně Červeného kříže ale některá videa kritizují za porušování Ženevské úmluvy, která obsahuje ustanovení o zacházení s válečnými zajatci. Zolkin se proti takovým tvrzením ohradil. „Ti lidé pláčou a děkují nám za to, co děláme,“řekl Guardianu.

Domů
Sdílet
Diskuse