Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. října 2022 v 13:46
Čas čtení 1:02

Za OnlyFans do vězení: Singapur poprvé odsoudil tvůrce obsahu k odnětí svobody

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Za OnlyFans do vězení: Singapur poprvé odsoudil tvůrce obsahu k odnětí svobody
Zdroj: Unsplash/Erik Lucatero/volně k užití (ilustrační foto)

Kromě tří týdnů ve vězení musí Titus Low zaplatit pokutu v hodnotě 3000 singapurských dolarů.

Singapurský soud poslal na tři týdny do vězení Tita Lowa, tvůrce obsahu na platformě OnlyFans. Jde o první takový případ odsouzení v asijském městském státě. Posílat obscénní materiály elektronickými prostředky je ve státě nelegální. Informovalo o tom BBC.

Neuposlechl nařízení policistů a s tvorbou obsahu pokračoval

Singapurský soud potrestal Tita Lowa pokutou ve výši 3000 singapurských dolarů, v přepočtu tedy téměř 53 tisíc korun. Kromě toho ho odsoudil ke třem týdnům vězení za to, že neuposlechl nařízení policie a navzdory zákazu se přihlásil ke svému účtu na platformě.

Low byl zatčen v prosinci 2021 poté, co nejmenovaná žena našla jedno z jeho videí s explicitním obsahem v mobilu své dvanáctileté neteře. Dvaadvacetiletému modelovi původně hrozily až tři měsíce vězení. Po podání stížnosti mu policisté zabavili telefon a změnili podrobnosti o jeho účtu OnlyFans. Low ale získal přístup ke svému účtu zpět a pokračoval v nahrávání obsahu. Založil si i druhý účet. Tvorba na OnlyFans prý byla hlavním zdrojem jeho příjmů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený TITUS LOW (@titusslow)

Odborníci se nyní obávají, jaký bude mít rozsudek důsledek pro další tvůrce obsahu na platformě OnlyFans v konzervativní zemi, kterou Singapur je. „Tento případ určitě vytvoří precedens a ostatním uživatelům bude hrozit podobné riziko, pokud budou na OnlyFans působit,“řekl BBC Lowův právník Kirpal Singh. 

2. května 2024 v 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Úřady vyslaly jasný signál, že jsou připraveny odsoudit ty, kteří sdílejí explicitní materiál nejen na platformě OnlyFans, ale i na dalších internetových platformách,“ uvedl Singh a dodal, že se na něj v letošním roce obrátili i další tvůrci obsahu na OnlyFans, kteří se obávají potenciální trestní odpovědnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse