Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. října 2022 15:26
Čas čtení 0:54

Požár Kunvald: Hasiči likvidují škody v kravíně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Požár Kunvald: Hasiči likvidují škody v kravíně
Zdroj: HZS Pardubického kraje

Zvířata jsou v bezpečí.

Hasiči ještě stále zasahují u požáru v Kunvaldu. Bojují s ním již 48 hodin. Podařilo se zachránit 25 býků a 25 krav. Všechna zvířata byla bezpečně ustájena. Za požárem pravděpodobně stojí nedbalost při svařování. Hořely zejména střešní prostory. Hasiči o tom informovali na svých stránkách.

11. října 2022 15:22 Čas čtení 1:12 Brazilský pár obarvil vodopád, aby odhalil pohlaví dítěte. Je obviněn z trestného činu Brazilský pár obarvil vodopád, aby odhalil pohlaví dítěte. Je obviněn z trestného činu

„Hořelo zejména ve střešních prostorách. Požár střechy se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po dvou hodinách od ohlášení události na operační a informační středisko hasičů. Uvnitř objektu byla uskladněna sláma v rolích. Hasiči museli postupně po celý víkend hasit balíky, vyskladňovat je a odvážet na pole a tam provést dohašování,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Požár Kunvald
Zdroj: HZS Pardubického kraje

Balíků bylo na místě přes sto. Každý má v průměru asi 1,5 metru. Na slámu popadala střešní krytina. Největším problémem během zásahu bylo právě vyskladňování balíků slámy. Dalším problémem byl také poměrně silný vítr. Podle Libora Duška, ředitele územního odboru Ústí nad Orlicí, se jednalo o jeden z nejnáročnějších zásahů v letošním roce v této oblasti.


„Zásah je také náročný v tom, že hasiči musí zasahovat v dýchací technice. Dále bylo nutné odřezávat krovy a majitel objektu spolu s hasiči zařídil techniku na pomoc s likvidací požáru. Jednalo se o bagr s ocelovými koly a speciálními kleštěmi (drapáky). Pro všechny nasazené zasahující hasiče je po celou dobu zásahu zařízen pitný režim a zajištěna strava z jídelního přívěsu. Škoda je stále předběžně vyčíslena na 5 milionů korun,“ popisuje Horáková.

Domů
Sdílet
Diskuse