Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
17. října 2022 v 18:08
Čas čtení 0:44

Rusko si s Ukrajinou vymění 220 vězňů, říká vůdce Doněcké oblasti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko si s Ukrajinou vymění 220 vězňů, říká vůdce Doněcké oblasti
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Andrew Butko/volně k užití

Výměna se bude týkat převážně žen a bude se řídit pravidlem 110 za 110.

Rusko a Ukrajina si podle ruské státní agentury RIA Novosti vymění dohromady 220 vojáků. Informuje o tom The Guardian. Podle agentury se bude výměna řídit pravidlem 110 za 110. Věznění lidé, převážně ženy, se tak budou moci vrátit do svých domovů. 

Vůdce Doněcké oblasti Denis Pušilin oznámil, že si Ukrajina vymění s Ruskou federací dohromady 220 vězňů. Výměna by měla proběhnout během pondělka. Jeho vyjádření zveřejnila agentura RIA Novosti na Telegramu.

„Dnes probíhá výměna podle vzorce 110 za 110. Kyjevu vracíme hlavně ženy. Z žalářů ukrajinského režimu vracíme domů osmdesát civilních námořníků, kteří byli drženi jako rukojmí. Na svobodu se vrací také třicet vojáků z DLR, Luhanské lidové republiky a dalších regionů Ruské federace,“ vzkázal Pušilin.

17. října 2022 v 9:22 Čas čtení 0:57 Rusové zaútočili na centrum Kyjeva prostřednictvím dronů Rusové zaútočili na centrum Kyjeva prostřednictvím dronů

Pušilin je od letošního září gubernátorem Ruskem anektované Doněcké oblasti. Od roku 2018 byl také aktivním zástupcem a jedním z vůdců separatistické Doněcké lidové republiky. V reakci na proruské nepokoje na Krymu v roce 2014 mu byl zakázán vstup a zmrazen majetek v zemích EU.

Figuruje také v sankčních seznamech Spojených států, Austrálie, Švýcarska, Norska a Lichtenštejnska. Je podezřelý ze spáchání trestných činů s cílem násilně svrhnout nebo změnit státní moc.

Domů
Sdílet
Diskuse