Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
20. října 2022 10:33
Čas čtení 0:43

Babiš: Hnutí ANO představí prezidentského kandidáta v řádu dnů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Babiš: Hnutí ANO představí prezidentského kandidáta v řádu dnů
Zdroj: REFRESHER/Adam Smeták

Poslanec to uvedl v pořadu Rádia ZET.

Poslanec Andrej Babiš ve středu v pořadu Interview Martina Kováře na Rádiu ZET uvedl, že hnutí ANO představí svého kandidáta na prezidenta příští týden. Ve veřejném prostoru se v souvislosti s kandidaturou nejčastěji zmiňuje sám Babiš, padají ale také jména bývalých ministrů a ministryň, nejčastěji Aleny Schillerové, Karla Havlíčka nebo Martina Stropnického.

Koho hnutí ANO vyšle do voleb?

„Pokud by za nás někdo kandidoval, a předpokládám, že někdo to bude, tak potom vyleze polistopadový kartel. Milion chvilek už má připravenou demonstraci a budeme se divit, co náš kandidát nebo popřípadě Babiš osobně zase udělal,“řekl Babiš v pořadu s tím, že počítá s reakcemi, které oznámení hnutí ANO vyvolá. Podle Babiše je nicméně v plném proudu příprava „protibabišovských médií“, která tvrdí, že on by jako kandidát neuspěl.

Anketa:
Kdo bude podle tebe kandidátem či kandidátkou hnutí ANO?
Andrej Babiš.
Alena Schillerová.
Karel Havlíček.
Radek Vondráček.
Martin Stropnický.
Někdo jiný.
Andrej Babiš.
27 %
Alena Schillerová.
19 %
Karel Havlíček.
5 %
Radek Vondráček.
8 %
Martin Stropnický.
22 %
Někdo jiný.
19 %

Ačkoli Babiš sám svou kandidaturu oficiálně nepotvrdil ani nevyvrátil, ve volebních průzkumech patří k favoritům. Podle posledního měření by ale skončil druhý za bývalým generálem Petrem Pavlem, který už zájem o Hrad oficiálně oznámil. Třetí příčku aktuálně drží Danuše Nerudová. Na to, kdo kandidaturu oficiálně oznámil a s kým Refresher mluvil, se můžeš podívat tady.

Domů
Sdílet
Diskuse