Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
20. října 2022 17:16
Čas čtení 0:41

Sdílíš,⁠ zaplatíš. Netflix plánuje od začátku roku zatrhnout sdílení hesel

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Sdílíš,⁠ zaplatíš. Netflix plánuje od začátku roku zatrhnout sdílení hesel
Zdroj: Netflix

Systém se již testuje v několika latinskoamerických zemích a za každého dalšího člena účtuje poplatek v hodnotě zhruba jedné čtvrtiny ceny standardního tarifu.

Bezplatnému sdílení hesel na Netflixu bude brzy konec. Společnost se rozhodla udělat další krok ve svém úsilí přimět diváky, kteří využívají volný přístup z jednoho účtu, aby platili. Začátkem příštího roku začne účtovat poplatky za sdílení hesel a zavede systém, který k vašemu tarifu připočítá poplatky za podúčty pro další členy, a to v případě, že vaše členství využívají lidé na jiných zařízeních mimo vaši domácnost. Informoval o tom server Cnet.

4. března 2023 22:50 Čas čtení 7:01 Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka

Společnost svůj plán v úterý potvrdila, neupřesnila však cenu těchto nových poplatků. Systém se však již testuje v několika latinskoamerických zemích a za každého dalšího člena účtuje poplatek v hodnotě zhruba jedné čtvrtiny ceny „standardního“ tarifu. Pokud se Netflix této praxe bude držet, pak by každý podúčet pro dalšího člena v Česku stál přibližně 80 korun. 

Po letech, kdy se Netflix ke sdílení hesel stavěl poměrně laxně, začal testovat způsoby, jak sdílené účty přimět k placení poté, co na začátku letošního roku zaznamenal vůbec nejhorší ztráty předplatitelů. Kromě poplatků za sdílení hesla plánuje Netflix příští měsíc spustit levnější předplatné podporované reklamou.

Domů
Sdílet
Diskuse