Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. října 2022 10:31
Čas čtení 0:54

Kandidáti na prezidenta: Už 11 lidí tvrdí, že má dost podpisů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kandidáti na prezidenta: Už 11 lidí tvrdí, že má dost podpisů
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Své archy musí odevzdat do 8. listopadu.

Prezidentské volby se blíží a kandidáti postupně sbírají podpisy, aby se mohli ucházet o pozici hlavy státu. Podle ankety serveru iRozhlas překročilo hranici potřebných 50 tisíc podpisů již jedenáct kandidátů. Podpisové archy musí odevzdat na ministerstvu vnitra do 8. listopadu.

Vedle sbírání podpisů občanů mohou uchazeči o post prezidenta nasbírat deset podpisů senátorů nebo dvacet podpisů poslanců. Doposud se podle informací serveru iRozhlas podařilo nasbírat podpisy jedenácti kandidátům. Konkrétně se jedná o Jaroslava Baštu, Vladimíra Boštíka, Tomáše Březinu, Karla Diviše, Pavla Fischera, Jiřího Kotába, Danuši Nerudovou, Petra Pavla, Denisu Rohanovou, Alenu Vitáskovou a Tomáše Zimu.

Tuto informaci o sobě zatím kandidáti pouze prohlašují a jasno bude až po odevzdání podpisových archů. První kolo prezidentských voleb se bude konat 13. a 14. ledna následujícího roku. Případné druhé kolo je naplánováno o dva týdny později.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Podle posledního volebního modelu agentury Median by se na prvním místě v současnosti umístil Petr Pavel, na druhém místě Andrej Babiš a na třetím místě Danuše Nerudová. Hnutí ANO svého kandidáta doposud neoznámilo. Učinit by tak mělo do konce října. Vedle Andreje Babiše se spekuluje také o Aleně Schillerové nebo Martinu Stropnickém.

Domů
Sdílet
Diskuse