Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
22. října 2022 20:29
Čas čtení 1:04

Makhmud Muradov v UFC prohrál, nebezpečný Brazilec v těžkém boji dominoval

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Makhmud Muradov v UFC prohrál, nebezpečný Brazilec v těžkém boji dominoval
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari

Makhmud Muradov se vítězně nevrátil. Po těžkém boji s brazilským soupeřem prohrál na body.

Uzbecký bojovník Makhmud Muradov se po více než roční pauze vrátil na sobotním turnaji UFC 280 zpátky do akce, vítězství ale neslavil. Soupeřem v jeho pátém zápase na půdě největší MMA organizace světa se mu stal Caio „The Natural“ Borralho, který byl z pohledu kurzů favoritem a tuto pozici zkušený Brazilec také potvrdil. Pro Muradova se aktuálně jedná o druhou porážku v řadě, Borralho v UFC zatím neprohrál.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Brazilec Borralho je známý mimo jiné svými dovednostmi v boji na zemi, což v boji ukázal i několika pokusy o submisi, ale v zápase s Muradovem předvedl také, možná trochu překvapivě, i dominantní výkon v postoji. Naopak Muradov se zase při nejedné příležitosti pokoušel držet soupeře na zádech, zejména v druhém kole měl Muradov kontrolu na zemi výrazně větší. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

O přenesení boje na zem se Muradov pokusil i po minutě třetího kola, Borralho jej však chytl do gilotiny. Z té se Uzbek dostal, skončil ale v nevýhodné pozici pod soupeřem, a ačkoliv v úvodní části zápasu ze sebe Muradov dokázal soupeře sundat, ve třetím kole mu již zřejmě nestačily síly. Borralho se tak již po zbytek třetího kola nenechal výrazně ohrozit a Muradova držel pod sebou, čímž si z pohledu bodových rozhodčí zajistil výhru 3:0 na body (30:27, 30:27, 29:28).

Muradova bilance v UFC aktuálně činí 3 výhry a 2 porážky, dva ze svých soupeřů ukončil před limitem. Celkově má na kontě 25 výher a 8 proher. Pro Borralha se jednalo o třetí zápas v UFC, kde zatím nepoznal přemožitele. Za celou kariéru prohrál jen jednou (v roce 2015) a získal 13 výher. 

Domů
Sdílet
Diskuse